A blog hagyom√°nyainak megfelelŇĎen (l√°sd pl. kor√°bbi Pride √©s Nemzeti Tan√©vnyit√≥ percrŇĎl-percr√©inket) a mai H√≠vatlanul oktat√°s√ľgyi t√ľntet√©srŇĎl is √©lŇĎben k√∂zvet√≠t csapatunk. A helysz√≠nen van Nikita √©s Iv√°n (a budapesti Bazilik√°n√°l) √©s G√°bor (a szegedi t√ľntet√©sen), a studi√≥ban pedig Misi √©s Dani.

Kik ŇĎk, mik ŇĎk? A H√≠vatlanul H√°l√≥zat sz√ľlŇĎk, tan√°rok √©s az ŇĎket t√°mogat√≥k csoportja. Mi ellen tiltakoznak? Az iskol√°k k√∂zpontos√≠t√°sa ellen; az es√©lyteremtŇĎ, alternat√≠v iskol√°k ellehetetlen√≠t√©se ellen; mindenfajta kirekeszt√©s √©s szegreg√°ci√≥ ellen; a politikai, ideol√≥giai megfontol√°sok alapj√°n kialak√≠tott k√∂zponti tanterv ellen; a tud√≥s koll√©g√°k korai k√©nyszernyugd√≠jaztat√°sa √©s a felsŇĎoktat√°s elsorvaszt√°sa ellen;. a sz√ľlŇĎi √©s di√°kjogok korl√°toz√°sa ellen;. a hat√°stanulm√°nyok √©s a szakma megk√©rdez√©se n√©lk√ľl v√©grehajtott valamennyi √°talak√≠t√°s ellen. Az √°ltalunk k√∂zvet√≠tett t√ľntet√©sek Facebook esem√©nyei:

Budapest: https://www.facebook.com/events/6996969…

Szeged: https://www.facebook.com/events/6540321…

18:28 V√ČGE!!! Tud√≥s√≠t√≥csoportunk k√©tharmada m√°r a j√≥l meg√©rdemelt alkoholadagj√°t fogyasztja, de Iv√°n a v√©gsŇĎkig kitartott. 3,5 √≥ra alatt a jobbak lefutnak egy maratont, √©s megn√©znek ut√°na egy focimeccset is. HŇĎseink ugyan csak a Bazilik√°t√≥l a Szalay utc√°ig (illetve a L√°nch√≠dig) jutottak, de legal√°bb valami √©rtelmeset is csin√°ltak.

Advertisement

18:23 A L√°nch√≠dhoz √©rtek a vonul√≥k. Barcza D√°niel HaHa-aktivista besz√©l. Szavaz√°s, hogy hazamenjenek-e, lassan fogy a lend√ľlet, de h√°rom √©s f√©l √≥ra t√ľnti ut√°n ez √©rthetŇĎ is.

18:08 ‚ÄěOktat√°st, ne agymos√°st!‚ÄĚ - skand√°lja a t√∂meg, ahogy r√°kanyarodik a J√≥zsef Attila utc√°ra.

17:57 H√°zi t√∂r√∂kg√°borunk, S√∂rŇĎsz gyorselemz√©se:

RutinszerŇĪ t√ľntet√©st l√°thattunk. Ugyanazok az arcok, ugyanaz a mondanival√≥, ugyanakkora t√∂meg. Alig t√∂bb mint f√©l √©vvel a v√°laszt√°sok elŇĎtt semmi √°t√ľtŇĎ erŇĎ nincs az el√©gedetlenkedŇĎk t√°bor√°ban. A politika megint pr√≥b√°lt kicsit besz√°llni a DK szem√©ly√©ben, de ism√©t ler√°zt√°k a civilek. N√©ha felmer√ľl bennem a k√©rd√©s, ha minden p√°rtot lepattintanak a magyarorsz√°gi demonstr√°l√≥k, akkor tulajdonk√©ppen hol vannak azok az emberek, akiket a p√°rtok k√©pviselnek. Illetve vajon elmennek azok is szavazni majd 14-ben akik most minden politi√°t k√≠v√ľl szeretn√©nek tartani egy-egy demonstr√°ci√≥n? A szervezŇĎk h√°ttere is zavaros lett most, nem egy√©rtelmŇĪ, hogy pontosan milyen k√∂r is szervezte az eg√©sz demonstr√°ci√≥t. Orsz√°gos m√©retŇĪre sem siker√ľlt kiterjeszteni, mert b√°r Szegeden is volt megmozdul√°s, az igazi orsz√°gos t√ľntet√©shez t√∂bb v√°ros t√∂bb ezer embere sz√ľks√©ges. A civilek teh√°t mocorognak, de k√∂zel sem el√©gg√© ahhoz, hogy az felkeltse a d√∂nt√©shoz√≥k √©rdeklŇĎd√©s√©t.

Advertisement

17:45 √ćgy n√©z ki a vonul√°s. B√°r m√©g gondolkoznak, hogy pontosan hova is vonuljanak. Mi addig megpr√≥b√°lunk meginterj√ļvolni egy politol√≥gust az esem√©nyekrŇĎl.

Advertisement

17:41 Kb. sz√°z ember √©s harminc nehezen defini√°lhat√≥ alak vonul most b√∂mbik vezet√©s√©vel. Bloggerkoll√©g√°nk, Gyetvai Viktor nagyon szorongat egy b√∂mbit. ,,Nem hagyjuk" - kiab√°lj√°k, de Nikita m√°r le akar l√©pni. Lemer√ľlŇĎben a telefonja, √©s Fan√≥ v√°rja a kocsm√°ban.

17:35 A hivatalos program v√©get √©rt, a szervezŇĎk levett√©k a szervezŇĎi mell√©nyt. ElŇĎsz√∂r csend lett, majd be√≠zott 8 b√∂mbi. Kb. k√©tsz√°z vonul√≥. A jelszavak: ,,szabad orsz√°g, szabad iskola" √©s ,,semmit r√≥lunk n√©lk√ľl√ľnk". A Nagy Szlogenk√∂nyv szerint ezek bizony HaH√°s eredetŇĪ sz√∂vegek.

Advertisement

17:32 K√©pek a k√≥rusr√≥l. A HaH√°sok vonulni akarnak, ,,gyertek vel√ľnk" - kiab√°lj√°k.

Advertisement

17:31 Maga a Szabadságkórus így hangzik:

17:30 Most Szabads√°gk√≥rus (zenei alap: Verdi-tŇĎl a Rabszolgak√≥rus).

17:28 A 444-es √ļjs√°g√≠r√≥ja a Nokia Lumi√°j√°t hi√°nyolja (neki azt javasoljuk, legyen H√ĖK-√∂s!), a Cinkes Kl√°g D√°vid tumblerezik.

Advertisement

17:26 KS√Ā azt mondja, hogy ne Kambodzsa, hanem Skandin√°via legyen a p√©lda. ,,Ez m√©g csak a kezdet" - √ľv√∂lti.

Advertisement

17:24 Kopp√°ny.

17:22 J√∂n Kiss Soma √Ābrah√°m, a HaHa anarchokommunist√°ja. Azt mondja, hogy elfogadhatatlan a tank√∂telezetts√©g korhat√°r√°nak lesz√°ll√≠t√°sa, agymos√°s a hit- √©s erk√∂lcstan, √©s t√∂rv√©nyben pr√≥b√°lj√°k minden tan√°rnak megmondani, hogy mit tan√≠tson. Nikita szerint KS√Ā √ļgy besz√©l, mintha forradalmat k√©sz√ľlne kirobbantani.

Advertisement

17:20 Van fot√≥nk M√©cs Imr√©rŇĎl. M√©cs 56-os, b√∂rt√∂nben volt √©vekig. A rendszerv√°lt√°skor az SZDSZ parlamenti k√©pviselŇĎje lett, de karrierje v√©g√©n valami√©rt m√°r az MSZP frakci√≥ban volt.

Advertisement

17:18 ,,Lelkesed√©s van, p√©nz nincs.", ,,Kedves sz√ľlŇĎk, ne vel√ľnk harcoljanak, mi az √∂n√∂k gyermekei√©rt vagyunk." Nemsok√°ra j√∂n az utols√≥ felsz√≥lal√≥, Kiss Soma √Ābrah√°m, HaH√°s aktivista.

17:14 A H√≠vatlanul Facebook-oldal√°n azt mondj√°k, hogy cinikus a tud√≥s√≠t√°sunk. Koll√°r k√∂zben arr√≥l besz√©l, hogy felh√°bor√≠t√≥, hogy nincsen rendes sz√°m√≠t√≥g√©p a tan√°riban. Ha √©ppen van, akkor a net nem mŇĪk√∂dik, ha az mŇĪk√∂dik, akkor a nyomtat√≥ nem. Mindennapos tesi szakadt labdakkal?

17:12 Koll√°r t√ļl gyorsan besz√©l. Ha j√≥l √©rtj√ľk, a sum√©rokr√≥l mondott valamit. Azt is mondta, hogy ,,megszŇĪnik az iskolai √©let t√°rgyi val√≥s√°ga", b√°rmit jelentsen is ez.

Advertisement

17:10 A hideg miatt fogynak az emberek. A c√©l, hogy j√∂vŇĎre ilyenkor legyen mit √ľnnepelni, legal√°bbis Salamon szerint. Taps ut√°n k√∂vetkezik a KiHa h√©tfŇĎi tesi√≥r√°j√°n megismert Koll√°r Erik tesitan√°r.

Advertisement

17:06 Helysz√≠nen l√©vŇĎ szak√©rtŇĎink szerint max. ezren vannak, fogy a t√∂meg, szellŇĎsen vannak a Szalay utc√°ban. Salamon szerint a sz√ľlŇĎk feladata a pedag√≥gusellenes hangulat csillap√≠t√°sa. A studi√≥ban j√≥ a buli.

17:04 Miközben Salamon beszél, hátul kezd fogyni a tömeg, egyre többen mennek el.

Advertisement

17:02 Salamon a 150 milli√≥ sz√ľlŇĎt k√©pviselŇĎ Eur√≥pai Sz√ľlŇĎk Egyes√ľlet√©nek eln√∂ke. Elmondja, hogy a jelenlegi oktat√°si korm√°nyzat nem ismeri a di√°kokat, viszont alkalmatlannak tartja a sz√ľlŇĎket √©s a tan√°rokat. Nem √©rti azt sem, hogy a di√°kok nem csak az iskol√°ban tanulnak, sŇĎt.

Advertisement

17:00 Bel√©p√ľnk a t√ľntet√©s harmadik √≥r√°j√°ba. A sz√ľlŇĎket k√©pviselŇĎ Salamon Eszter k√∂vetkezik. Facebook adatlapja szerint kor√°bban a Nemzeti Kultur√°lis √Ėr√∂ks√©g Miniszt√©rium√°ban dolgozott, most a Szerep MŇĪv√©szeti Alap√≠tv√°nyt vezeti. Cuki a Facebook cover-fot√≥ja.

16:58 Megtudtuk, hogy ki az a SzŇĎll√∂sin√© Ica. Ňź a 90-es √©vekben volt a PSZ vezetŇĎje, ennek alternat√≠v√°jak√©nt csin√°lt√°k meg Mendrey√©k a PDSZ, mert Sz√∂llŇĎsin√© Ica szervezete t√ļls√°gosan az MSZMP-s vonalat vitte. K√∂zben Lor√°nd elmondja, hogy a Kert√©sz utcai dolgoz√≥k iskol√°j√°ban volt igazgat√≥, tŇĎl√ľk tanulta a demokr√°ci√°t. Lor√°nd vastapsot kap.

Advertisement

16:56 ,,Azokat is meg kell hallgatni, akikkel nem √©rt√ľnk egyet, mert a demokrat√°k ŇĎket nem sz√°mŇĪzik, hanem egy√ľtt √©lnek az egyetnem√©rt√©ssel."

16:53 Lor√°nd Ferenc, az Orsz√°gos K√∂znevel√©si Tan√°cs volt eln√∂ke a sz√≠npadon, bottal: ,,A rendszer demokratizmus√°t √ļgy lehet lem√©rni, hogy eredm√©nyes tud√°st kap-e mindenki megalkuv√°s n√©lk√ľl." Aki szeretne m√©g lor√°ndi gondolatokat olvasni, annak itt egy Narancs-interj√ļ.

Advertisement

16:49 Felismert√ľk a Cinkes Kl√°g D√°vidot, bŇĎszen g√©pel. Ennek most √∂r√ľlhet, annak viszont nem, hogy tegnap azt √≠rt√°k a H√≠vatlanul csoportba, hogy a Cink szar, mert nyuggereztek. A 444-et viszont jobban ut√°lj√°k, mert ŇĎk holokausztot relativiz√°ltak:

M√©g most sem √©rdekel a neveden √©s v√©lem√©nyeden k√≠v√ľl m√°s, a cink.hu minŇĎs√©ge nem gyŇĎz√∂tt meg. Legut√≥bb √©pp nyuggerezett egy j√≥t, de h√°t azzal a 444.hu-val szemben, aki meg holokausztot relativiz√°lt, sz√≥val nem hiszem, hogy a "m√©di√°nak" ez a szintje itt √©s most vitat√©ma lehetne, hacsak az nem, hogy mi√©rt nincs szakmai etalon √©s szakmai k√©pzetts√©g elv√°r√°sa a m√©di√°ban. de ez marg√≥ a fenti poszt t√©m√°j√°ban.

Advertisement

16:47 Mendreyt megkereste egy als√≥s tan√°ra, hogy elmondja neki, hogy ŇĎ is itt lesz. Viszont Mendrey r√©gi ellenfele, SzŇĎll√∂sin√© Ica is itt van. Ki ŇĎ? Tal√°n r√≥la van sz√≥?

16:44 Hoffmann R√≥zsa sosem volt tantermi pedag√≥gus Mendrey szerint, viszont ex-MSZMPs. Ennek val√≥sz√≠nŇĪleg csak a m√°sodik fele igaz.

Advertisement

16:42 J√∂n Mendrey, a PDSZ vezetŇĎje. Nem szereti a Szalay utc√°t, az √©p√ľlet ronda, rideg, hideg. Mendrey fizet√©se cs√∂kkent, √≥r√°nk√©nt 62 forinttal. Az al√°bbi k√©p alapj√°n t√©nyleg el√©g szarul n√©z ki a hely.

Advertisement

16:40 A Cinken is van percrŇĎl-percre. De csak panaszkodni tudnak:

Meg√©rkezt√ľnk az EMMI el√©. A 444 tud√≥s√≠t√≥j√°t felismerte az √Ātl√°tsz√≥ Oktat√°sos koll√©ga, de engem nem. Megjegyeztem!

Annak ellen√©re nem ismert√ľk fel, hogy tudjuk, hogy n√©z ki. √ćgy:

Advertisement

16:37 Egy j√≥ t√ľntet√©shez kellenek pontok, itt is vannak pontok, most olvass√°k fel a pontokat. Osztogatj√°k a DK pontjait is, de m√°s pontokr√≥l van sz√≥.

16:36 Civil oktat√°si kerekasztalt szeretn√©nek l√©trehozni, m√°r a honlapja is k√©sz√ľl.

Advertisement

16:35 ,,√ČlhetŇĎ √©s szem√©lyk√∂zpont√ļ oktat√°st", ,,Nem a szoknya hossza hat√°rozza meg az erk√∂lcs√∂t"

16:34 Sorolj√°k a t√°mogat√≥kat: HaHa, OHA, KiHa, HAT, Magyartan√°rok Egyes√ľlete. T√ľntet√©sek: P√©cs, Esztergom, Eger, Szeged.

Advertisement

16:32 ,,A f√©lelem fertŇĎz", ,,Minden orsz√°gnak olyan korm√°nya van, amilyet meg√©rdemel."

16:30 ,,Csak mi v√©dhetj√ľk meg magunkat.", ,,Mi vagyunk a kirekesztett dolgok, puszta v√©letlen, hogy hov√° dob a sors.", ,,Nek√ľnk kell a mindenkori √°llam √©rt√©s√©re adnunk, hogy minket szolg√°l az √°llam, √©s nem mi ŇĎt."

16:28 L√°z√°r J√ļlia fŇĎszervezŇĎ a sz√≠npadon, M√©cs Imre a sajt√≥sok k√∂z√∂tt. L√°z√°r √≠gy kezdi a besz√©d√©t: ,,Senki nem egy √∂n√°ll√≥ sziget." √ćgy folytatja: ,,Mi vagyunk a di√°kok, a sz√ľlŇĎk √©s a tan√°rok, √©s most minket b√°ntanak."

Advertisement

16:26 Aki nem eml√©kezne annak elmondjuk, hogy ez egy klasszikus HaHa szlogen t√©lrŇĎl. Akkor falakra is √≠rt√°k. A studi√≥ban l√©vŇĎ politol√≥gusok azonban nem v√°rnak a t√©li di√°kt√ľntet√©sekhez hasonl√≥ erejŇĪ tiltakoz√°shull√°mot. De term√©szetesen m√©g egy nyitott k√©rd√©s, hogy mi lesz a j√∂vŇĎ zen√©je.

16:24 A Szalay utca kezd megtelni. ,,Semmit r√≥lunk n√©lk√ľl√ľnk" - skand√°lj√°k.

Advertisement

16:22 ,,Oktat√°st, nem agymos√°st", ,,Szabad orsz√°g, szabad iskola", ,,Az oktat√°s nem j√°t√©k, nem, nem, nem" - skand√°lj√°k az emberminiszt√©rium elŇĎtt. ,,Gyertek ki, menj√ľnk be" is van.

16:19 Megj√∂tt Szarvas Kopp√°ny Bendeg√ļz, az ifj√ļ Gyurcs√°ny is. Van rajta nadr√°g.

Advertisement

16:16 Csin√°ltunk egy miniinterj√ļt Mendrey L√°szl√≥ PDSZ vezetŇĎvel. A PDSZ t√°mogatja, de nem szervezi az esem√©nyt. A fŇĎszervezŇĎ L√°z√°r J√ļlia. Az esem√©nyen Mendrey szerint 3-5 ezer ember van. Felm√©rik a pedag√≥gusok sztr√°jkhajland√≥s√°g√°t, Mendrey √∂r√ľl, hogy ennyien v√°llalj√°k az arcukat.

16:14 Ezt √©neklik √°ll√≠t√≥lag, de seprŇĪcsk√©vel. M√©cs Imre mellett...

16:09 Turai Eszter (HaHa-aktivista, sz√©kh√°zfoglal√≥) levetette a DK-s kitŇĪzŇĎket, ebbŇĎl vita lett.

Advertisement

16:07 Hoffmann R√≥zsa nem tudja mi ellen t√ľntetnek.

16:02 Koll√©g√°im m√°r megint besz√≥ltak a percrŇĎl-percre st√≠lus√°ra. √Āll√≠t√≥lag kev√©s a sz√∂veg. √ögyhogy most √≠rok sz√∂veget. A t√ľntet√©s l√©nyege annyi, hogy az id√©n ŇĎsszel √©letbe l√©pett rengeteg v√°ltoz√°s nem tetszik a tan√°rok √©s di√°kok egy jelentŇĎs r√©sz√©nek. Ilyen p√©ld√°ul, hogy

16:01 Budapesten Molnár Péter anyja fog beszélni mindjárt. Szeged viszont a szegedi paprika hazája.

Advertisement

16:00 A Fidesz meglepŇĎ k√∂zlem√©nyt adott ki az esem√©nyekrŇĎl:

ErŇĎszakmentess√©gre k√©rte a Fidesz a pedag√≥gusok vil√°gnapja alkalm√°b√≥l a fŇĎv√°rosban szombat d√©lut√°n t√ľntetŇĎket. Kocsis M√°t√©, a Fidesz kommunik√°ci√≥s igazgat√≥ja napk√∂zben tartott sajt√≥t√°j√©koztat√≥j√°n sz√≥lt arr√≥l is, hogy a pedag√≥gusok √©rdekeire hivatkoz√≥ szervezŇĎk elfelejtett√©k megk√©rdezni azt a 180 ezer pedag√≥gust, akik a napokban vehett√©k k√©zhez t√∂bb t√≠zer forinttal megemelt fizet√©s√ľket.

Kocsis M√°t√© szerint a "Bajnai-g√°rda ism√©t a pedag√≥gusok ellen akarja hangolni a t√°rsadalmat" √©s azt erŇĎs√≠ti meg, hogy a "bukott baloldal m√°r csak az erŇĎszakos utcai akci√≥kban hisz". A "hergel√©sen √©s az usz√≠t√°son" k√≠v√ľl nincs m√°s √©rtelme a mai megmozdul√°soknak - fŇĪzte hozz√°.

Advertisement

15:59 Szegeden is K√ļn√≥!

15:57 Szobor√°ll√≠t√°s. Ezen a h√©ten nem lesz d√∂nt√©s tal√°n, mert nem Orb√°nnak, hanem egy l√°that√≥s√°gi mell√©nyes mad√°rijesztŇĎnek √°ll√≠tottak szobrot.

Advertisement

15:55 KLIK-n√©l vannak. A nap po√©nja is els√ľlt.

Advertisement

15:53 N√°lunk vid√©k-Budapest belh√°bor√ļ van, mert √°ll√≠t√≥lag nem posztolok eleget SzegedrŇĎl.

Advertisement

15:51 Azt kiabálta valaki, hogy ,,a gumibot lassabban kopik, mint a kréta". Mások szerint ,,Hoffmann Rózsát a Dunába", esetleg ,,Hoffmann Rózsát a kukába, röghöz kötést utána".

15:49 ElŇĎl megy egy s√°rgamell√©nyes elit, ut√°na egy lyuk, ut√°na a t√∂meg. Nikita szerint gy√°szmenetnek n√©z ki a dolog :(

15:46 Szegeden azt mondj√°k: kardin√°lis probl√©m√°k vanna, amiket p√°rt√≠zezres fizet√©semel√©ssel nem lehet megoldani. Ezzel egyet is √©rt√ľnk, pl√°ne akkor nem, ha cs√∂kken a fizet√©s vagy max. el√©ri a kor√°bbi re√°lb√©reket, mint kor√°bban √≠rtuk.

Advertisement

15:43 A szok√°sos rigmusok mennek Pesten: ,,Szabad orsz√°g, szabad egyetem", ,,Semmit r√≥lunk n√©lk√ľl√ľnk". Vannak HaH√°sok b√∂mbivel.

Advertisement

15:41 Egy rakat √©tterem elŇĎtt mennek el Budapesten, Nikita √©hes. Mik√∂zben a budapesti kozmopolita elit csak a testi bajaival van elfoglalva, Szegeden, ahol van m√©g igazi magyar virtus, Erd√©lyi Eszter k√∂z√©piskolai tan√°r arr√≥l besz√©l, hogy a tan√°rok f√©lnek, hogy elvesztik az √°ll√°sukat.

15:39 Budapesten azt k√°nt√°lj√°k, hogy ,,Hoffmann R√≥zsa, menj a bushba." Nem is √©rdemlik meg, hogy ŇĎket k√∂zvet√≠tsem. √Čljen Szeged!

Advertisement

15:38 Kollégáim szerint hanyagolom Szegedet. Itt van még egy kép onnan:

15:35 Budapesten javul a hangulat. Szegeden ez van:

Advertisement

15:33 Budapesten fejetlens√©g a t√∂megben, nem tudj√°k merre mennek. Val√≥sz√≠nŇĪleg Szalay utca lesz, a rendŇĎr√∂k igaz√≠tj√°k √ļtba a t√ľntetŇĎket. Iv√°n szerint rossz viccek √©s bekiab√°l√°sok mennek, mindenesetre elindultak, azt k√°nt√°lj√°k, hogy ,,S√∂p√∂rj√ľk a k√∂zoktat√°st tiszt√°ra, tiszt√°ra".

15:30 K√≥rus van, a sz√∂veget is megszerezt√ľk. Mindent az olvas√≥k√©rt.

Advertisement

15:26 Itt van a k√∂vetel√©slista. V√©lem√©ny√ľnk szerint a k√∂telezŇĎ √≥voda elt√∂rl√©s√©nek k√∂vetel√©se n√©mileg ellent√©tes az iskolak√∂telezetts√©g korhat√°ra emel√©s√©nek k√∂vetel√©s√©vel.

Advertisement

15:23 Update a studióból: felkelt Misi, van sör.

Advertisement

15:19 Szegedet se hanyagoljuk. Pap√≠rn√©zegetŇĎ rendŇĎr√∂k duzzasztj√°k a l√©tsz√°mot, √©s b√∂mbis besz√©dek v√°rhat√≥ak. Addig is n√©zegessetek kor√°bbi k√©peket. Megint vannak olyan t√ľntetŇĎk, akik szerint Orb√°nnal az a baj, hogy alacsony.

15:17 Most viszont egy nagyon j√≥ slamet tol Moln√°r P√©ter! Aki otthon √ľl ezen a sz√©p napon, annak itt egy Moln√°r slam a Slam Orsz√°gos Bajnoks√°r√≥l!

15:15 DK-spotting: Niederm√ľller P√©ter osztogatja a sz√≥rolapokat szak√©rtŇĎink szerint. Ismerj√©tek fel a k√©pen Niederm√ľllert kiz√°r√°sos alapon!

Advertisement

15:13 Mostm√°r kb. ezer ember van Budapesten, Szegeden √∂tvenen. Moln√°r P√©ter negyvenezredj√©re adja elŇĎ ugyanazt.

Advertisement

15:09 Jelenleg kb. k√©tsz√°z√∂tvenen t√ľntetnek a Bazilika elŇĎtt. Iv√°n √©s Nikita koll√©g√°k szerint szar a hangos√≠t√°s, minden ellen tiltakoznak, de vannak DK-s sz√≥rolapok. Megj√∂tt az Oktat√≥i H√°l√≥zat is.

Szegeden azt k√©rdezik: ,,mennyire s√∂pr√∂gess√ľnk?" Rem√©lj√ľk ez csak a t√ľntet√©s c√≠m√©re, ,,Ňźszi nagytakar√≠t√°s az oktat√°sban" utal.

Advertisement