ElŇĎker√ľlt az aut√≥s t√ľntet√©sek szervezŇĎje, nem √©ppen egyben. A mai napon az eln√∂k hivatala bejelentette, Janukovics eln√∂k betegszabads√°got vett ki. Egyre t√∂bbek szerint azonban a korm√°nyzati erŇĎk ism√©t erŇĎszakra k√©sz√ľlnek.

Turist√°k √©s helyiek elŇĎszeretettel f√©nyk√©pezkednek a barik√°dokn√°l. (Fot√≥: EuroMaidan PR)

Janu√°r 22. √≥ta minden nap k√∂vetj√ľk az ukr√°n esem√©nyeket - kattints ide az √∂sszes h√≠r√∂sszefoglal√≥nk√©rt!

Helyszíni stream:

Az esem√©nyeket budapesti idŇĎz√≥na szerint t√ľntetj√ľk fel, Kijevben egy √≥r√°val t√∂bb van.

Advertisement

Janu√°r 30., cs√ľt√∂rt√∂k

A TSZN vide√≥j√°n pihenŇĎ berkutosokkal z√°rjuk a napot, pihenjetek ti is. A holnapi ukrajnai h√≠reket is keress√©tek az √Ātl√°tsz√≥ Oktat√°son. Nyugodt √©jszak√°t k√≠v√°nunk!

21.55 BREAKING

Egy h√©t ut√°n elŇĎker√ľlt Dmitro Bulatov, az aut√≥s t√ľntet√©sek (AutoMaidan) fŇĎszervezŇĎje √©lve, de borzalmas √°llapotban. Bulatovot Kijev k√∂zel√©ben egy aut√≥b√≥l dobt√°k ki, miut√°n egy h√©ten √°t k√≠nozt√°k, lev√°gt√°k a f√ľleit √©s keresztre fesz√≠tett√©k, karjaiba sz√∂get verve. Bulatov nem tudja, kik rabolt√°k el, de orosz akcentussal besz√©ltek. (TSZN)

Advertisement

21.00

Korm√°nyp√°rti demonstr√°l√≥kat vertek meg a rendŇĎr√∂k, mert elt√©vesztett√©k a buszt. Az√©rt t√°madtak r√°juk, mert nyugat-ukrajnai rendsz√°m volt a buszon, innen √©rkezik a legt√∂bb korm√°nyellenes t√ľntetŇĎ. Az utasok viszont a kr√≠mi Szevasztopolb√≥l √©rkeztek, √©s hi√°ba kiab√°lt√°k, hogy ‚Äěveletek vagyunk", a rendfenntart√≥k v√©resre vert√©k ŇĎket. (BBC)

Advertisement

170 ezer menek√ľltet tudna befogadni Magyarorsz√°g, ha erre sz√ľks√©g lenne - √≠rja az Index. Az ukr√°n helyzettel foglalkoz√≥ magyarorsz√°gi operat√≠v t√∂rzs √ľl√©s√©n elhangzott, hogy Magyarorsz√°gnak arra is k√©sz√ľlnie kell, hogy Ukrajna kett√©szakad. Orb√°n Viktor tegnap este a visegr√°di n√©gyek korm√°nyfŇĎivel t√°rgyalt, ut√°na k√©rte a bel√ľgyminisztert, hogy hozzon l√©tre operat√≠v t√∂rzset, valamint k√©sz√≠tse fel az orsz√°got arra, ha ‚ÄěUkrajn√°ban a dolgok nem a kedvezŇĎ kibontakoz√°s ir√°ny√°ba mutatnak". (Index)

ElŇĎker√ľlt Dmitro Bulatov, a t√ľntetŇĎk aut√≥s akci√≥inak fŇĎszervezŇĎje, akit egy hete kerestek. √Čletben van. BŇĎvebb inform√°ci√≥t k√©sŇĎbbre √≠g√©rnek. (EuroMaidan PR / 5 TV)

A lviv-i v√°llakoz√≥k seg√≠tik a kil√©pett rendfenntart√≥kat ‚Äď munk√°t √©s anyagi seg√≠ts√©get ny√ļjtanak a t√ľntet√©sek alatt visszavonult rendŇĎr√∂knek. Egy 45 √©ves volt berkutosnak p√©ld√°ul f√©l √©ven √°t ad j√°rad√©kot a helyi v√°llakoz√≥k szervezete, miut√°n 24 √©v szolg√°lat ut√°n azt mondta, nem tud sz√©gyen√©rzet n√©lk√ľl t√°rsaira n√©zni √©s nem tudja szolg√°lni az orsz√°g vezetŇĎit. (EuroMaidan PR / Deutsche Welle)

Advertisement

Ha az ukr√°n hat√≥s√°gok felhagynak az erŇĎszak alkalmaz√°s√°val, az Eur√≥pai Uni√≥ k√©sz seg√≠ts√©get adni Ukrajn√°nak ‚Äď mondta Donald Tusk lengyel minisztereln√∂k, miut√°n tal√°lkozott az Eur√≥pai Bizotts√°g eln√∂k√©vel, Jos√© Manuel Barrosoval. (LB.ua)

Az ellenz√©ki UDAR p√°rt szerint Janukovics nem tartja mag√°t a kor√°bbi t√°rgyal√°sokon megbesz√©ltekhez √©s f√©lret√°j√©koztatta a k√∂zv√©lem√©nyt az ellenz√©ki k√∂vetel√©sekrŇĎl. (LB.ua)

Csaknem h√©tsz√°z t√ľntetŇĎ ker√ľlt k√≥rh√°zba √©s t√∂bb, mint ezerk√©tsz√°zat l√°ttak el az orvosok Kijevben november 30. √≥ta. Jelenleg 63, a t√ľntet√©seken megs√©r√ľlt ember van k√≥rh√°zban. (Interfax)

Advertisement

19.00

Az ellenz√©k vezetŇĎi k√∂z√∂s nyilatkozatban √≠t√©lt√©k el az amnesztiat√∂rv√©nyt, szerint√ľk a parlament nem az alkotm√°nynak megfelelŇĎen szavazott errŇĎl tegnap. Az emberi jogok parlamenti biztosa, Valerija Lutkovska szerint viszont a t√∂rv√©ny "j√≥, √©s cs√∂kkenteni fogja a t√°rsadalmi fesz√ľlts√©geket". (lb.ua)

Újra megtelt a Majdan, éppen Ruszlanát hallgatták.

Advertisement

M√©g d√©lelŇĎtti de fontos h√≠r: James Clapper, az USA nemzeti titkoszolg√°lat√°nak vezetŇĎje figyelmeztette az ukr√°n ellenz√©ket, hogy Janukovics eln√∂k tov√°bbra sem tervezi a hatalom √°tad√°s√°t, √©s √≠gy ak√°r az √°llami erŇĎszak is b√°rmikor folytat√≥dhat. (Kyiv Post)

Ellenz√©ki k√©pviselŇĎk k√∂zben m√°r az alkotm√°nyoz√°st k√©sz√≠tik elŇĎ. Az ezzel foglalkoz√≥ bizotts√°g elŇĎrel√°that√≥lag a parlament k√∂vetkezŇĎ rendes √ľl√©sszak√°n, febru√°r 4.-√©n alakul majd meg. (lb.ua)

A rendŇĎrs√©g feltart√≥ztatja a Majdan fel√© igyekvŇĎ aut√≥kat. Ez√©rt √ļjabban a metr√≥n visznek tŇĪzif√°t a t√©rre. (EuroMaidan PR)

Advertisement

A titusk√°k ut√°n ez√ļttal a t√ľntetŇĎket t√°mogat√≥ futballultr√°kr√≥l √≠rt posztot az EuroMajdan (EuroMaidan PR)

Az √ļj √°tmeneti ellens√©g, a fagy nem v√°logat. RendŇĎr √©s t√ľntetŇĎ egyar√°nt ezzel k√ľzd most. Mai helyzet a barik√°dokon. (Channel 4 UK)

Advertisement

Janukovics eln√∂k szemmel l√°that√≥an tov√°bbra sem a b√©k√©s megold√°sra t√∂rekszik, √≠gy v√©li Elmar Brok, az EP K√ľl√ľgyi Bizotts√°g√°nak eln√∂ke. (lb.ua)

Spont√°n focimeccs alakult kis a t√ľntetŇĎk Dinamo stadion melletti barik√°djain√°l. Val√≥sz√≠nŇĪleg legink√°bb az√©rt, mert melegen tart. (Bruce Springnote, twitter)

Advertisement

Andrei Parubij, az ellenz√©ki Haza P√°rt k√©pviselŇĎje kiz√°rta, hogy a t√ľntetŇĎk az amneszti√°√©rt cser√©be elhagyj√°k a Hrusevszkij utc√°t vagy tov√°bbi elfoglalt kijevi korm√°ny√©p√ľleteket. (lb.ua)

Ruszlan√°t megrohamozt√°k a kamer√°k. Az ukr√°n √©nekesnŇĎ p√°r napja term√©szetes k√∂zeg√©t, a sz√≠npadot a Hursevszkij utcai barik√°dokra cser√©lte f√∂l, ott harcolt a t√∂bbiekkel. Az√≥ta ŇĎ a nyugati sajt√≥ legnagyobb kedvence. (EuroMaidan PR)

Advertisement

17.00

Geoffrey R. Pyatt, az USA kijevi nagyk√∂vete √ľdv√∂z√∂lte Janukovics eln√∂knek a b√©ke helyre√°ll√≠t√°s√°ra tett int√©zked√©seit. (lb.ua)

Advertisement

Az eln√∂k al√° fogja √≠rni a janu√°r 16.-i t√∂rv√©nyek visszavon√°s√°t, elŇĎbb azonban sorozatos konzult√°ci√≥kat folytat a miniszteri kabinettel √©s az igazs√°g√ľgyi miniszt√©riummal - k√∂z√∂lte Olena Lukics igazs√°g√ľgy-miniszter nyugati nagyk√∂vetek elŇĎtt.(lb.ua)

A lengyel K√ľl√ľgyminiszt√©rium az ukr√°n korm√°ny elleni esetleges szankci√≥k bevezet√©s√©re figyelmeztet. Ek√∂zben a volt lengyel eln√∂k, Alekszander Kwasniewski az ukr√°n korm√°ny lass√ļ sz√©tes√©s√©rŇĎl besz√©lt a lengyel r√°di√≥ban. (lb.ua)

√Ėt kijevi t√ľntetŇĎ √≠t√©let√©t h√°zi ŇĎrizetre enyh√≠tette a b√≠r√≥s√°g. Itt is Hrusevszkij utcai atrocit√°sokban r√©sztvevŇĎkrŇĎl sz√≥.(Interfax)

Advertisement

Dmitro Firtas ukr√°n oligarcha ma √ļjabb nyilatkozatban sz√≥l√≠tott fel a t√°rgyal√°sok folytat√°s√°ra, √©s b√©k√©s megold√°s kidolgoz√°s√°ra. (Kyiv Post)

Kijevben tov√°bbra is -16 fok van, √ļgy tŇĪnik, ilyenkor a forradalom √©s a karhatalom is befagy. A t√©ren kevesen ugyan, de tartj√°k a frontot. (fot√≥: pratityasamutpada, twitter)

Advertisement

:large

A ledŇĎlt Lenin-szobor az ukrajnai Fasztivban. (EuroMaidan PR)

Milla Jovovich a facebookon szolidar√≠t. A hollywoodi sz√≠n√©sznŇĎ azt √≠rta: ‚ÄěItt √ľl√∂k √©s n√©zem a h√≠reket. Sz√≠vszor√≠t√≥ l√°tni, ahogyan b√°tor ukr√°n testv√©reim szenvednek, az√©rt amiben hisznek." (Kyiv Post)

Advertisement

Egy kis eml√©keztetŇĎ arr√≥l, mik is azok az ukr√°n diktat√ļra-t√∂rv√©nyek, a cink.hu-r√≥l.

‚ÄěEz egy el√©g szokatlan eset", √≠gy komment√°lta Olena Lukics igazs√°g√ľgy-miniszter, hogy az eln√∂k m√©g mindig nem √≠rta al√° a janu√°r 16.-i ‚Äědiktat√ļra-t√∂rv√©nyek' visszavon√°s√°t. (EuroMaidan PR)

Advertisement

Viktor Janukovics a d√©lut√°n folyam√°n a honlapj√°n kereszt√ľl k√∂zz√©tett besz√©d√©ben el√≠t√©lte az ellenz√©ket, ami√©rt azok nem k√≠v√°nj√°k elhagyni a barik√°dokat. (Kyiv Post)

Vologyimir Rybak al√°√≠rta az amnesztiat√∂rv√©nyt, a parlament eln√∂ke ut√°n teh√°t az m√°r csak Janukovics ellenjegyz√©s√©re v√°r. Neki 15 napja van arra, hogy elfogadja, vagy tov√°bbi t√°rgyal√°sra visszak√ľldje azt. (KyivPost)

A t√ľntetŇĎk elhagyt√°k Lviv korm√°nyzati √©p√ľleteit, amelyeket az ellenz√©ki region√°is tan√°cs vett √°t, majd lepecs√©telte az ajt√≥kat. (Interfax)

Advertisement

Lengyelorsz√°g 15 sebes√ľlt ukr√°n t√ľntetŇĎ √°tsz√°ll√≠t√°s√°t enged√©lyezte. (EuroMaidan PR)

15.00

Viktor Janukovics eln√∂k azt mondta, az ukr√°n rendfenntart√≥ erŇĎk "teljes√≠tett√©k k√∂telezetts√©g√ľket, √©s befejezt√©k az erŇĎszakos cselekm√©nyeket." (president.gov.ua/Interfax)

Advertisement

A jogk√∂r√ľket t√ļll√©pŇĎ rendŇĎr√∂k nem kapnak amneszti√°t, k√∂z√∂lte Olena Lukics igazs√°g√ľgy-miniszter. (Interfax)

Az ukrán forradalom videói egy helyen: http://ukrainelive.org/videos/

Viktor a v√©reb: Karikat√ļra egy holland √ļjs√°gb√≥l (EuroMaidan PR)

Advertisement

:large

Nem cs√∂kkentik a t√ľntetŇĎk a biztons√°gi k√©sz√ľlts√©get, k√∂z√∂lte Andrij Parubij, az EuroMaidan biztons√°gi fŇĎn√∂ke. (EuroMaidan PR)

Nem t√∂rt√©nik semmi a frontvonalakon, √≠gy a rohamrendŇĎrs√©g a pajzsokat √ļjabban sz√°nk√≥z√°sra haszn√°lja. (EuroMaidan PR/Espreso TV)

Advertisement

Artur Kovalcsuk aktivist√°t kiengedt√©k a b√∂rt√∂nbŇĎl, kor√°bban a Hrusevszkij utcai harcok miatt fogt√°k le. (lb.ua)

Az oroszok 84%-a puccsk√≠s√©rletnek tartja az ukrajnai ellenz√©ki t√ľntet√©seket, k√∂z√∂lte az orosz Levada K√∂zpont, gyors k√∂zv√©lem√©ny-kutat√°sa alapj√°n. (Kyiv Post/Interfax)

Advertisement

Imm√°r k√ľlf√∂ldrŇĎl is lehet online adakozni az ukr√°n t√ľntetŇĎknek, √©s a k√∂zvet√≠t√©st folyamatosan folytat√≥ ellenz√©ki t√©v√©knek. (http://hromadske.tv/donate; http://news.spilno.tv/dopomohty-spil‚Ķ; http://ukrstream.tv/donate; helpeuromaidan.org; Fund Medical Needs of People on Maidan; http://helpeuromaidan.info/)

Az Eur√≥pa Tan√°cs Parlamenti K√∂zgyŇĪl√©se (PACE) hat√°rozatot fogadott el, amelyben a k√©toldali erŇĎszak min√©l elŇĎbbi besz√ľntet√©s√©t k√∂veteli, ellenkezŇĎ esetben felf√ľggeszti az ukr√°n deleg√°ci√≥ szavazti jog√°t a szervezetben. A hat√°rozatot elfogad√≥ √ľl√©sen G√∂r√∂gorsz√°g, Oroszorsz√°g √©s Szerbia k√ľld√∂ttei √©les kritik√°t fogalmaztak meg a hat√°rozattal kapcsolatban (Ukr√°n Pravda/Interfax)

R√©gi po√©n, √ļj aprop√≥ a Majdanon: ‚ÄěDemokr√°cia telep√≠t√©se nem siker√ľlt. K√©rj√ľk, elŇĎbb t√°vol√≠tsa el a rendszert. (Free Ukraine, twitter)

Advertisement

:large

Mi is t√∂rt√©nt pontosan tegnap este-√©jszaka a parlamentben? Az EuroMaidan blog angol nyelvŇĪ besz√°mol√≥t k√©sz√≠tett errŇĎl: http://goo.gl/6cn79L (EuroMaidan PR)

Advertisement

A kijevi √∂sszecsap√°sok alatt dolgoz√≥ orvoskr√≥l fog sz√≥lni a ‚ÄěGr√°n√°t √©s hippokrat√©szi esk√ľ" c√≠mŇĪ dokumentumfilm, amelynek r√∂vid aj√°nl√≥ja m√°r el is k√©sz√ľl. (EuroMaidan PR)

Az ukr√°n legfŇĎbb √ľgy√©sz hivatalos jelent√©se szerint a t√ľntet√©sekkel √∂sszef√ľgg√©sben √∂sszesen 234 embert fogtak le, k√∂z√ľl√ľk 140-et le is tart√≥ztattak. (Interfax)

Advertisement

A d√©lelŇĎtt leg√©rdekesebb √∂tlete, Ihor Szurkiszt√≥l a Dinamo Kijev eln√∂k√©tŇĎl √©rkezett: bar√°ts√°gos focimeccset szeretne szervezni a t√ľntetŇĎk, √©s az √°llamrendŇĎrs√©s, a Berkut v√°logatottja k√∂z√∂tt. Vajon ebbŇĎl lesz valami? (lb.ua)

A Kijevben ma √©jjel felgy√ļjtott aut√≥k t√∂bbs√©ge lviv-i rendsz√°m√ļ volt. A gy√ļjtogat√°s√©rt az 5-√∂s csatorna riportere szerint minden bizonnyal titusk√°k felelŇĎsek. (EuroMaidan PR)

Advertisement

A lengyel baloldai Gazeta Wyborcza az ukr√°n t√ľntetŇĎkkel v√°llalt szolidarit√°sb√≥l ukr√°n-lengyel nyelvŇĪ k√ľl√∂nsz√°mot adott ki a kijevi esem√©nyekrŇĎl. (Gian Paolo Accardo, twitter)

Advertisement

13.00

Az amnesztiat√∂rv√©ny m√°t√≥l hat√°lyos, √©letbe viszont csak akkor l√©p, ha a t√ľntetŇĎk orsz√°gszerte elhagyt√°k az √°ltaluk megsz√°llt korm√°nyzati √©p√ľleteket, √©s lebontott√°k a barik√°dokat a Hrusevszkij utc√°ban. (Interfax)

45 figyelemre méltó fotó, az ukrán forradalomból a weeder.com-on.

Advertisement

Megker√ľlt az egyik kor√°bban eltŇĪnt t√ľntetŇĎ. Jurij Andrejevet ma tal√°lt√°k meg, √©l √©s nincs b√∂rt√∂nben. (EuroMaidan PR)

√öjabb rendŇĎr halt meg a k√≥rh√°zban, ez√ļttal nem s√©r√ľl√©sei, hanem sz√≠vroham k√∂vetkez√©t√©ben. Dmitro Donyec 30 √©ves volt. Vitalij Zaharcsenko bel√ľgyminiszter egy√©rtelmŇĪen az elm√ļlt napok esem√©nyeit tette ez√©rt felelŇĎss√© (Kyiv Post)

Advertisement

‚ÄěBŇĪn√∂k az Ukr√°n N√©p Ellen" c√≠mmel √ļj angol facebook lap gyŇĪjti √∂ssze a korm√°nyzati atrocit√°sokat janu√°rt√≥l kezdve. (EuroMaidan PR)

#SOSKiev: Az Eur√≥pai √öjs√°g√≠r√≥k Sz√∂vets√©ge √∂sszefoglal√≥, angol nyelvŇĪ √©s folyamatosan friss√ľlŇĎ inform√°ci√≥s honlapot nyitott az √∂sszes √ļjs√°g√≠r√≥-b√°ntalmaz√°si √ľgy √∂sszegyŇĪjt√©s√©re √©s az Ukrajn√°ban dolgoz√≥ tud√≥s√≠t√≥k t√°j√©koztat√°s√°ra. (Georgi Gotev, twitter)

A vide√≥n: kor√°bban janu√°rban az EuroNews riporter√©t is rendŇĎr√∂k t√°madt√°k meg.

A korm√°nyp√°rti Vagyim Kolisznicsenko k√©pviselŇĎ t√∂rv√©nytervezetet ny√ļjtott be, a ‚Äěk√ľlf√∂ldi √ľgyn√∂k√∂k" √©s a t√∂megt√°j√©koztat√°s k√©rd√©s√©ben. Ugyanakkor a parlament k√∂vetkezŇĎ √ľl√©s√©ig egy ‚Äěalkotm√°nyoz√≥ bizotts√°g" is fel fog √°llni. (EuroMaidan PR)

Advertisement

Az Ukr√°n Bel√ľgyminiszt√©rium k√∂zl√©se szerint 20 rendŇĎr s√©r√ľlt meg a janu√°r 25.-i csernyihivi √∂sszecsap√°sokban. (Interfax)

Vihar elŇĎtti csend? Kijevben ma m√°r le√°llt az erŇĎs sz√©l, de m√©g mindig -19 fok k√∂r√ľli a hŇĎm√©rs√©klet. (EuroMaidan PR)

Advertisement

:large

√öjabb Lenin-szobrot d√∂nt√∂ttek le, ez√ļttal Fasztiv v√°ros√°ban. (EuroMaidan PR)

Az √©jszaka folyam√°n 23, a t√ľntetŇĎkh√∂z tartoz√≥ aut√≥t gy√ļjtottak f√∂l Kijevben (EuroMaidan PR)

Advertisement

12.15

Az eln√∂k hivatal√°nak k√∂zlem√©nye szerint Janukovics betegszabads√°gon van, mivel eg√©szs√©gi √°llapota tegnap √≥ta ‚Äěakut l√©gzŇĎszervi betegs√©ggel, √©s magas l√°z miatt" rosszabbra fordult. (Interfax)

12.03

BREAKING

A Reuters jelentése szerint az Obama-kormányzat célzott szankciók bejelentését tervezi Janukovics ellen. (Reuters/EuroMaidan PR)

Advertisement

09.00

Akkor engedik szabadon a letart√≥ztatott t√ľntetŇĎket, ha a tiltakoz√≥k elhagyj√°k a korm√°nyzati √©p√ľleteket ‚Äď ezt a felt√©telt szabja a tegnap megszavazott amnesztiat√∂rv√©ny. Ez nem vonatkozik a szakszervezetek h√°z√°ra, az Okt√≥ber Palot√°ra, a F√ľggetlens√©g t√©rre √©s a Krescsatyuk utc√°ra. A jogszab√°ly elfogad√°sa ut√°n a h√°zeln√∂k bez√°rta a rendk√≠v√ľli √ľl√©st. A t√∂rv√©ny teljes sz√∂veg√©t egyelŇĎre nem hozt√°k nyilv√°noss√°gra. A k√©pen: korm√°nyp√°rti k√©pviselŇĎk √ľnneplik a t√∂rv√©ny elfogad√°s√°t. (KyivPost / Interfax / AFP)

Advertisement

A t√ľntetŇĎk akkor hagyj√°k el az Ukr√°n H√°zat, a korm√°nyzati √©p√ľleteket √©s a Hrusevszkij utc√°t, ha szabadon engedik a fogva tartott t√ľntetŇĎket, vissza√°ll√≠tj√°k a 2004-es alkotm√°nyt √©s √ľgyvivŇĎ korm√°ny alakul, vagy az ellenz√©k alak√≠that korm√°nyt ‚Äď mondta Jurij Lucenko kor√°bbi bel√ľgyminiszter, a Harmadik Ukr√°n K√∂zt√°rsas√°g mozgalom vezetŇĎje. Hozz√°tette, hogy a szakszervezetek h√°z√°t √©s a Krescsatyuk utc√°t akkor hagyj√°k el, ha kihirdetik az elŇĎrehozott eln√∂kv√°laszt√°st. A t√ľntetŇĎk t√ľrelme nem v√©gtelen ‚Äď mondta Lucenko. (KyivPost)

A t√ľntetŇĎk nem fogadj√°k el a R√©gi√≥k P√°rtja √°ltal elfogadott amnesztiat√∂rv√©nyt ‚Äď mondta a t√ľntet√©seket vezetŇĎ Andrij Parubij, az ellenz√©ki Batykivscsina p√°rt k√©pviselŇĎje.

Csak ront a helyzeten a tegnap megszavazott felt√©teles amnesztia ‚Äď v√©li Vitalij Klicsko, az ellenz√©ki UDAR p√°rt vezetŇĎje. (EuroMaidan PR)

Advertisement

Az ellenz√©k folytatja a harcot, am√≠g c√©lt nem √©rnek ‚Äď mondta Olej Tyahnyibok, az ellenz√©ki Szabads√°g p√°rt vezetŇĎje a t√ľntetŇĎk elŇĎtt a Majdanon. Hozz√°tette, hogy az ellenz√©k tov√°bbra is a t√ľntetŇĎk k√∂vetel√©seit fogja k√©pviselni. (EuroMaidan PR)

A parlament holtponton van, a korm√°nyoldal nem tud megegyezni az ellenz√©kkel. Fel kellene oszlatni az orsz√°ggyŇĪl√©st √©s √ļj v√°laszt√°st ki√≠rni ‚Äď mondta Szerhij Tihipko korm√°nyp√°rti k√©pviselŇĎ, kor√°bbi minisztereln√∂k-helyettes. (EuroMaidan PR)

Az√©rt szavazt√°k meg a t√∂rv√©nyt, mert Janukovics az orsz√°ggyŇĪl√©s feloszlat√°s√°val fenyegette ŇĎket ‚Äď mondt√°k korm√°nyp√°rti forr√°sok. (LB.ua)

Advertisement

Erk√∂lcstelen az a hatalom, ami t√ļszokat cser√©l √©p√ľletekre ‚Äď √≠rta Arszen Avakov ellenz√©ki k√©pviselŇĎ. (EuroMaidan PR)

YanuLeaks néven weboldal indult az ukrán elnök illegális tevékenységeinek feltárására, várják az erre vonatkozó dokumentumokat.

A szabads√°g √°ra. Hat halott, harminc eltŇĪnt, 116 letart√≥ztatott, 2000 s√©r√ľlt. (ttexty.org.ua / KyivPost)

Advertisement

Az összefoglalót készítik: Tóth Csaba Tibor, Medvegy Gábor