Az √°l-PhD-s kazah konzul √ľgyv√©dje helyre akar igaz√≠tani minket. Mivel Horv√°th L√°szl√≥nak t√©nyleg nincs PhD-je, nemet mondtunk. Kor√°bbi cikk√ľnkre v√°laszul levelet kaptunk Horv√°th L√°szl√≥ jogi k√©pviselŇĎj√©tŇĎl, amelyben sajt√≥helyreigaz√≠t√°si k√©relemmel fordult hozz√°nk. A k√©relmet sajnos el kell, hogy utas√≠tsuk. Horv√°th L√°szl√≥ ugyanis √©rtelmezhetetlen m√≥don azt √°ll√≠tja, az √©letrajz√°ban felt√ľntetett "PhD" √©s "MBA" szavak nem utalnak magyar felsŇĎoktat√°sban elismert diplom√°ra. Azt is kifog√°solta, hogy olyan sz√≠nben t√ľntetj√ľk f√∂l ŇĎt, mintha semmif√©le diplom√°ja nem lenne, holott az elŇĎzŇĎ poszt elsŇĎ bekezd√©se is megc√°folja ezt. R√©szletek al√°bb.

Friss√≠tve: Horv√°th L√°szl√≥ √©pp most cser√©lte le hungrail.hu-s √∂n√©letrajz√°t, amellyel √∂nk√©ntelen√ľl is bizony√≠totta igazunkat.

Horváth László (jobbra, Fotó: infokarcag.hu)

Friss√≠tve: Horv√°th L√°szl√≥ √©pp most cser√©lte le hungrail.hu-s √∂n√©letrajz√°t, amellyel √∂nk√©ntelen√ľl is bizony√≠totta igazunkat. A febru√°r 3.-i cikk√ľnk idej√©n m√©g egy r√©gebbi verzi√≥ szerepelt ott, ami egy√©rtelmŇĪen PhD-t √©s MBA-t t√ľntet f√∂l, a pdf tulajdons√°gai szerint 2013. m√°rciusban hozt√°k l√©tre a f√°jlt. Az √ļj f√°jlt pedig 2014 febru√°r 4.-√©n, 17.08 perckor, teh√°t az eredeti bejegyz√©s√ľnk megjelen√©se ut√°n csaknem pontosan 38 √≥r√°val. Az PDF adatokat b√°rki ellenŇĎrizheti aki a f√°jlokat let√∂lti. Ezzel teh√°t Horv√°th azt a hamis l√°tszatot k√≠v√°nja kelteni, hogy eredtileg is a a most szereplŇĎ form√°ban szerepeltette a v√©gzetts√©geit.

Advertisement

Mint ahogy azt febru√°r 3.-√°n m√°r le√≠rtuk, Horv√°th olyan MBA √©s PhD v√©gzetts√©get t√ľntetett f√∂l nyilv√°nosan k√∂zz√©tett √©letrajz√°ban, amelyet kiad√≥ int√©zm√©nyek (Econovum Akad√©mia ill. Newport International University) semmif√©le magyar vagy nemzetk√∂zi jogosults√°ggal nem rendelkeznek ilyen c√≠mek adom√°nyoz√°s√°ra. A helyreigaz√≠t√°si k√©relemben Horv√°th √ľgyv√©dje √ļtj√°n √°ll√≠tja, az √©letrajz√°ban szereplŇĎ "MBA" √©s "PhD" szavak nem utalnak Magyarorsz√°gon elismert v√©gzetts√©gre, illetve nehezm√©nyezi, hogy t√∂bb, ugyanabban az int√©zm√©nyben pap√≠rt szerzŇĎ szem√©llyel (B√°nki Erik √©s Szab√≥ Zsolt fideszes, ill. T√≥th J√≥zsef MSZP-s k√©pviselŇĎk) p√°rhuzamot vonunk, amellyel azt l√°tszatot keltj√ľk, hogy Horv√°th L√°szl√≥ "nem rendelkezne Magyarorsz√°gon elismert, felsŇĎfok√ļ v√©gzetts√©ggel". A helyreigaz√≠t√°si k√©relemnek h√°rom fŇĎ okb√≥l nem tudunk eleget tenni: 1, Horv√°th k√©relm√©ben fŇĎbb √°ll√≠t√°sainkat (az Econovum Akad√©mia felnŇĎttk√©pz√©si k√©pes√≠t√©seit felsŇĎfok√ļ v√©gzetts√©gk√©nt t√ľnteti f√∂l) m√©g csak nem is vitatta, azokat csup√°n pontos√≠tani k√≠v√°nta 2, Horv√°th √©letrajza az Econovum Akad√©mia ir√°nyelvei ellen√©re sem t√ľntette f√∂l, hogy az ott szerzett v√©gzetts√©g csup√°n felnŇĎttk√©pz√©ses k√©pes√≠t√©s 3, nem √°llja meg a hely√©t, hogy azt √≠rtuk volna, Horv√°th nem rendelkezik ezt megelŇĎzŇĎ felsŇĎfok√ļ v√©gzetts√©ggel, a bejegyz√©s elsŇĎ bekez√©d√©s√©ben ugyanis megeml√≠tj√ľk, hogy a Hat√°rŇĎrtiszti FŇĎiskol√°n szerzett diplom√°t. A k√©relem r√©szleteit, √©s az √ĀO hivatalos √°ll√°spontj√°t al√°bb olvashatj√°k.

A k√©relemben Horv√°th √ľgyv√©dje helyreigaz√≠t√°si k√©relm√©ben t√∂bbek k√∂z√∂tt a k√∂vetkezŇĎk √°llnak:

Az √Ėn√∂k √°ltal √ľzemeltetett blog.hu honlapon megjelenŇĎ http://atlatszooktatas.blog.hu blogon (sajt√≥term√©k) 2014. febru√°r 3-√°n ‚ÄěErŇĎsen kamugyan√ļs a tŇĪzij√°t√©koz√≥ karcagi kazah konzul diplom√°ja" c√≠mmel megjelent √≠r√°sban szereplŇĎ egyes t√©ny√°ll√≠t√°sok val√≥tlanok illetve egyes t√©nyeket hamis sz√≠nben t√ľntettek fel. Mindezek alapj√°n a Ptk. 79.¬ß-ra figyelemmel, a sajt√≥szabads√°gr√≥l √©s a m√©diatartalmak alapvetŇĎ szab√°lyair√≥l sz√≥l√≥ 2010. √©vi CIV. t√∂rv√©ny 12.¬ß-a alapj√°n az al√°bbiakban k√∂vetelj√ľk sajt√≥-helyreigaz√≠t√°si k√∂zlem√©ny k√∂zz√©t√©tel√©t az inkrimin√°lt bejegyz√©ssel megegyezŇĎ helyen.

...

a bejegyz√©s Horv√°th L√°szl√≥ √Ėn√©letrajz√°t veszi alapul, ahol sem utal√°s, sem pedig t√©ny√°ll√≠t√°s nem jelenik arr√≥l, hogy itt a magyar oktat√°si rendszerben √©s tudom√°nyos √©letben elfogadott tudom√°nyos fokozatr√≥l illetve v√©gzetts√©grŇĎl lenne sz√≥. Ezt a cikkben egy√©bk√©nt k√©sŇĎbb m√°r m√≥dos√≠tj√°k, amikor azt √≠rj√°k, hogy √úgyfelem ‚Äě√Čletrajza szerint Horv√°th itt 2004-tŇĎl 2006-ig MBA (Master of Business Administration) √©s PhD k√©pes√≠t√©st is szerzett.

...

√Āll√°spontunk szerint a hivatkozott t√©ny√°ll√≠t√°s nem fedi a val√≥s√°got, hiszen √úgyfelem az √Ėn√©letrajz√°ban a tanulm√°nyok k√∂z√∂tt szerepelteti a k√©t k√©pzetts√©get, azokr√≥l nem √°ll√≠tja, hogy a magyar jogszab√°lyok szerint akkredit√°lt k√©pz√©si rendszerben szerzett tudom√°nyos fokozatok lenn√©nek, ahogy azt a bejegyz√©s szerzŇĎje teszi. SŇĎt! A k√©pzetts√©get k√∂vetŇĎen megnevezi az oklevelet kiad√≥ int√©zm√©nyt. Pont akkor keltene √úgyfelem hamis l√°tszatot, ha a tudom√°nyos fokozatokn√°l jelen√≠ten√© meg a k√©t kifog√°solt k√©pzetts√©get, valamint a nev√©ben szerepeltetn√©, √©s nem √≠rta volna oda a k√©pzŇĎ int√©zm√©nyt.

...

Ügyfelem az MBA és PhD megjelölést hivatalos és nem hivatalos megjelenései során a nevében nem szerepeltette és nem szerepelteti.

A cikkben szereplŇĎ p√°rhuzamok ‚ÄěB√°nki Erik, Szab√≥ Zsolt, T√≥th J√≥zsef" azt a hamis l√°tszatot keltik, mintha √ľgyfelem nem rendelkezne Magyarorsz√°gon elismert, felsŇĎfok√ļ v√©gzetts√©ggel, √©s a k√©t felnŇĎttk√©pz√©s keret√©ben szerzett k√©pes√≠t√©sre a felsŇĎfok√ļ v√©gzetts√©g igazol√°s√°ra volt sz√ľks√©ge. Ezzel szemben a val√≥s√°g az, hogy √úgyfelem fŇĎiskolai diplom√°val (hat√°rŇĎrtiszt √©s g√©p√©szm√©rn√∂k) rendelkezik. A k√©t k√©pes√≠t√©st szakmai √©rdeklŇĎd√©sbŇĎl szerezte meg.

Advertisement

Az √Ātl√°tsz√≥ Oktat√°s blog √°ll√°spontja a k√©relemmel kapcsolatban a k√∂vetkezŇĎ.

Helyreigaz√≠t√°si k√©relmet kaptunk Horv√°th L√°szl√≥ √ľgyv√©dj√©tŇĎl, amely szerint az √∂n√©letrajzban "sem utal√°s, sem pedig t√©ny√°ll√≠t√°s nem jelenik arr√≥l, hogy itt a magyar oktat√°si rendszerben √©s tudom√°nyos √©letben elfogadott tudom√°nyos fokozatr√≥l illetve v√©gzetts√©grŇĎl lenne sz√≥." A k√©relemnek nem tesz√ľnk eleget: a kifog√°solt cikk pontosan bemutatja, hogy az MBA √©s PhD felt√ľntet√©se Horv√°th √ļr eset√©ben mi√©rt erŇĎsen problematikus; ezen √°ll√≠t√°sok egyik√©t sem √©rinti a helyreigaz√≠t√°si k√©relem.