Mint a Magyar Nemzet besz√°molt r√≥la, id√©n a R√°k√≥czi Sz√∂vets√©g kapta a Polg√°ri Magyarorsz√°g√©rt Alap√≠tv√°ny ifj√ļs√°gi d√≠j√°t.

Az Alap√≠tv√°nyt, amely tavaly kit√ľntette a B√©kemenetet is (a korm√°nyp√°rti t√ľntet√©srŇĎl nemr√©giben kider√ľlt, hogy maga a PMA adta r√° a p√©nzt is) Matolcsy Gy√∂rgy jegybankeln√∂k alap√≠totta. Kurat√≥rium√°t Balog Zolt√°n emberminiszter eln√∂kli, kurat√≥riumi tag K√∂v√©r L√°szl√≥ h√°zeln√∂k, √©s a V√©dn√∂ki Tan√°csban egy rak√°s m√°s Fidesz-politikus √©s Fidesz-k√∂zeli √©rtelmis√©gi (pl. J√≥kai Anna, L√°nczi Andr√°s, Martonyi J√°nos, Sch√∂pflin Gy√∂rgy, Schmidt M√°ria) √ľl. A fŇĎigazgat√≥ Guly√°s Gergely.

A t√∂bb Fidesz √©s MKP politikussal √©s p√°rtk√∂zeli √©rtelmis√©givel (pl. Sasv√°ri Szil√°rd, Koltay Andr√°s) megtŇĪzdelt R√°k√≥czi Sz√∂vets√©g anyaorsz√°gbeli √©s hat√°ront√ļli fiataloknak szervez programokat, p√©ld√°ul utaz√°sokat √©s tanulm√°nyi versenyeket. A szervezet √©rdekess√©ge, hogy van n√©mi sz√©lsŇĎjobboldali be√ľt√©se. Saj√°t honlapja szerint egyik fontos progamjuk Esterh√°zy J√°nos felvid√©ki magyar k√©pviselŇĎ eml√©k√©nek ŇĎrz√©se. Esterh√°zy arr√≥l ismert, hogy a 1942. m√°jus 15-√©n tart√≥zkodott a zsid√≥s√°g kitelepit√≠t√©s√©rŇĎl sz√≥l√≥ t√∂rv√©ny szavaz√°sakor a szlov√°k parlamentben, valamint 1957-ben b√∂rt√∂nben halt meg. Kor√°bban viszont 1939-tŇĎl minden jogfoszt√≥ t√∂rv√©nyt megszavazott, sŇĎt az√©rt is sz√≥t emelt, hogy a zsid√≥kt√≥l elkobzott javakb√≥l a magyarok is r√©szes√ľlhessenek, ne csak a szlov√°kok. Emellet viszont a R√°k√≥czi Sz√∂vets√©gben t√∂lt√∂tt be k√ľl√∂nb√∂zŇĎ tiszts√©geket p√©ld√°ul Pista (Sz√°vay Istv√°n Jobbikos k√©pviselŇĎ), aki m√©g tavaly is k√∂zelebbi kapcsolatot √°polt a szervezettel (pl. itt √©s itt), sŇĎt annak eln√∂k√©vel. Az RSz aleln√∂ke viszont a Jobbik t√∂rt√©nelem verseny√©n zsŇĪrizett, a Jobbik pedig p√©nzzel t√°mogatta az RSz felvid√©ki programj√°t.

[UPDATE 1] Mindez pedig annyira király, hogy még a kormány is rányomult: itt.

[UPDATE 2] Ha a fentiek nem gyŇĎztek volna meg valakit, hogy mi√©rt g√°z, ha a korm√°ny √©s a korm√°nyp√°rt olyanokkal haverkodik, mint az RSz, akkor itt vannak az RSz tov√°bbi munk√°i, megtal√°lhat√≥ itt minden, ami√©rt Magyarorsz√°g j√≥ hely: