Forr√°saink szerint a P√©csi Tudom√°nyegyetem t√∂bb kar√°n is cs√ļsznak a Bursa Hungarica √∂szt√∂nd√≠j kifizet√©sek. 2000-ben indult el a Bursa Hungarica, amelyet az √∂nkorm√°nyzat ter√ľlet√©n √°lland√≥ lakhellyel rendelkezŇĎ legjobban r√°szorul√≥, h√°tr√°nyos szoci√°lis helyzetŇĪ hallgat√≥knak √≠t√©lnek oda. Ezt a t√°mogat√°st a megyei √Ėnkorm√°nyzatok kieg√©sz√≠thetik. Az √°llam √ļgy j√°rul hozz√° az √∂szt√∂nd√≠jhoz, hogy a telep√ľl√©s √©s a megyei √∂nkorm√°nyzatok t√°mogat√°s√°t megdupl√°zza, de ha az √∂nkorm√°nyzatok t√∂bb, mint 5000-Ft-ot √≠t√©lnek oda a hallgat√≥knak, akkor legfeljebb 5000-Ft-al eg√©sz√≠tik ki. A tapasztalatok szerint a kor√°bbi √©vekben az √∂szt√∂nd√≠jak egyetemre esŇĎ r√©sze √°prilisban a szoct√°mmal √©s a tanulm√°nyi √∂szt√∂nd√≠jakkal egy√ľtt ker√ľlt kiutal√°sra. Majd vagy egy h√≥k√∂zi utal√°ssal, vagy a k√∂vetkezŇĎ h√≥napban, az √∂nkorm√°nyzati r√©sz is meg√©rkezett. Jelen esetben azonban csak m√°jusban kapt√°k meg az √©rintettek az elsŇĎ r√©szletet, √©s a h√≠rek szerint csak j√ļniusban fogj√°k kiutalni a m√°sodikat. A k√©s√©s az√©rt kellemetlen, mert a jogosults√°g meg√°llap√≠t√°s√°n√°l le√≠rj√°k, hogy v√°rhat√≥an mikor lesz az elsŇĎ utal√°s (eddig m√°rcius volt). Most a forr√°saink szerint az online ig√©nyl√©snek k√∂sz√∂nhetŇĎen folyamatosan √°t tudt√°k szerkeszteni a hat√°ridŇĎt az illet√©kesek.

UPDATE: a P√©csi Tudom√°nyegyetem √°ll√°spontja szerint az Emberi ErŇĎforr√°s T√°mogat√°skezelŇĎn√©l van a hiba:

Ez√ļton szeretn√©m t√°j√©koztatni, hogy a 2012/2013-as tan√©v II. f√©l√©v√©ben a Bursa √∂szt√∂nd√≠jra jogosult Hallgat√≥k list√°j√°t az Emberi ErŇĎforr√°s T√°mogat√°skezelŇĎ m√©g nem bocs√°totta rendelkez√©s√ľnkre.

Amint a tavaszi f√©l√©vben jogosult Hallgat√≥k list√°j√°t megkapjuk, azonnal megkezdj√ľk az adatok feldolgoz√°s√°t, hogy mielŇĎbb minden √©rintett megkapja a jogos juttat√°s√°t.