kettő per kettő
kettő per kettő

Csúsznak az ösztöndíjak Pécsett

Illustration for article titled Csúsznak az ösztöndíjak Pécsett

Forrásaink szerint a Pécsi Tudományegyetem több karán is csúsznak a Bursa Hungarica ösztöndíj kifizetések. 2000-ben indult el a Bursa Hungarica, amelyet az önkormányzat területén állandó lakhellyel rendelkező legjobban rászoruló, hátrányos szociális helyzetű hallgatóknak ítélnek oda. Ezt a támogatást a megyei Önkormányzatok kiegészíthetik. Az állam úgy járul hozzá az ösztöndíjhoz, hogy a település és a megyei önkormányzatok támogatását megduplázza, de ha az önkormányzatok több, mint 5000-Ft-ot ítélnek oda a hallgatóknak, akkor legfeljebb 5000-Ft-al egészítik ki. A tapasztalatok szerint a korábbi években az ösztöndíjak egyetemre eső része áprilisban a szoctámmal és a tanulmányi ösztöndíjakkal együtt került kiutalásra. Majd vagy egy hóközi utalással, vagy a következő hónapban, az önkormányzati rész is megérkezett. Jelen esetben azonban csak májusban kapták meg az érintettek az első részletet, és a hírek szerint csak júniusban fogják kiutalni a másodikat. A késés azért kellemetlen, mert a jogosultság megállapításánál leírják, hogy várhatóan mikor lesz az első utalás (eddig március volt). Most a forrásaink szerint az online igénylésnek köszönhetően folyamatosan át tudták szerkeszteni a határidőt az illetékesek.

Advertisement

UPDATE: a Pécsi Tudományegyetem álláspontja szerint az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőnél van a hiba:

Ezúton szeretném tájékoztatni, hogy a 2012/2013-as tanév II. félévében a Bursa ösztöndíjra jogosult Hallgatók listáját az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő még nem bocsátotta rendelkezésünkre.

Amint a tavaszi félévben jogosult Hallgatók listáját megkapjuk, azonnal megkezdjük az adatok feldolgozását, hogy mielőbb minden érintett megkapja a jogos juttatását.

Share This Story

Get our newsletter