Ahogy arr√≥l az eduline oktat√°si port√°l besz√°molt, neh√©z anyagi helyzetbe ker√ľlt a Nyugat-Magyarorsz√°gi Egyetem. Az oldal hivatkozik Szab√≥ P√©ter, az Ap√°czai Csere J√°nos Kar d√©k√°nj√°nak k√∂rlevel√©re, amiben le√≠rja, hogy a szeptemberi b√©rek az egyetem likvidit√°si gondjai miatt k√©snek. Azonban nem csak a b√©rek kifizet√©s√©vel van gondja az int√©zm√©nynek. Az √∂szt√∂nd√≠jakat sem tudj√°k kiutalni a hallgat√≥knak. A Benedek Elek Pedag√≥giai Karon mŇĪk√∂dŇĎ Hallgat√≥i √Ėnkorm√°nyzat f√≥rumot is szervezett szerd√°ra, hogy tiszt√°zz√°k a helyzetet. Az esem√©nyhez fŇĪz√∂tt le√≠r√°sb√≥l kider√ľl, hogy az egyetemnek a k√∂z√ľzemi szolg√°ltat√°sok sincsenek biztos√≠tva, √≠gy p√©ld√°ul a termek jelenleg fŇĪtetlenek.

"A szeptember havi b√©rek √°tutal√°sa j√∂vŇĎ h√©t elej√©tŇĎl v√°rhat√≥an felgyorsul, √©s ‚Äď az elm√ļlt h√≥napok gyakorlata szerint ‚Äď a be√©rkezŇĎ p√©nzeszk√∂z√∂k f√ľggv√©ny√©ben, a legkisebb j√∂vedelmektŇĎl kezdve, folyamatosan ‚Äď v√°rhat√≥an okt√≥ber 21-ig ‚Äď megt√∂rt√©nik" - z√°rult a lev√©l.

Az egyetemen nem ez az elsŇĎ alkalom id√©n, hogy k√©sedelembe esnek a kifizet√©sekkel. M√°jusban is elŇĎfordult hasonl√≥ szitu√°ci√≥. Ugyanebben a h√≥napban jelentette be az egyetem rektora, hogy nem tudj√°k finansz√≠rozni a Sz√©kesfeh√©rv√°ron mŇĪk√∂dŇĎ Geoinformatikai Kart, ez√©rt a k√©pz√©seket Sopronba helyezt√©k √°t, a dolgoz√≥k nagy r√©sz√©t pedig elbocs√°tott√°k.

Az egyetem t√°mogat√°sa id√©n jelentŇĎsen cs√∂kkent, √∂sszesen 6, 6 milli√°rd forintb√≥l k√©nytelen gazd√°lkodni. Ebbe az √∂sszegbe beletartozik az √°llam √°ltal biztos√≠tott 1,5 milli√°rd strukt√ļrav√°lt√°si alap.