Tegnap mi is foglalkoztunk a Matolcsy Gy√∂rgy MNB-eln√∂k √°ltal ByeAlex hipszternek adom√°nyozott ez√ľst eml√©k√©remmel. ByeAlex maga viszont nem t√ļl boldog a Mat√≥ miatt r√°ir√°nyul√≥ figyelem √©s a net n√©p√©nek viccesked√©se miatt. A k√∂vetkezŇĎket posztolta Facebookj√°n:

Net√°n √©n √≠rtam SMS-t Matolcsy Gy√∂rgynek, hogy k√ľldj√∂n m√°r nekem valami elismer√©st, mert lassan k√©t h√≥napja hazaj√∂ttem, √©s hivatalosan senki nem mondta odaf√∂ntrŇĎl, hogy 'jaaa, am√ļgy t√∂kj√≥l szerepelt√©l t√∂ki."
Mi√©rt h√°bor√≠t fel egyeseket az, hogy egy ilyen Nemzetk√∂zi zenei versenyrŇĎl tizedik helyez√©ssel haza√©rkezŇĎ, anyanyelv√©n megm√©rkŇĎzŇĎ elŇĎad√≥t, egyfajta elismer√©sben r√©szes√≠tenek? Ezt t√©nyleg ŇĎszint√©n k√©rdezem. √Čs hogy j√∂n azt√°n ide √©rvk√©nt az, hogy mi az, hogy √©n kapok egy ilyen elismer√©st √©s sokan m√°sok meg nem kapnak? Ehhez nekem mi k√∂z√∂m van?
Nem √©n k√©rek semmif√©le elismer√©st, meg d√≠jakat, amelyeket kapok. Azoknak a sors√°r√≥l m√°sok d√∂ntenek √ļgy, hogy ki√©rdemeltem. (Legink√°bb TI kedves k√∂z√∂ns√©g m√°r azzal, hogy annyi, akkoriban h√≠res √©nekes ellen√©ben, engem k√ľldtetek ki a malmŇĎi m√©rkŇĎz√©sre.)
Egy√°ltal√°n nem nagy sz√°m egy ilyen jellegŇĪ (√©s t√©m√°j√ļ) eredm√©ny ut√°n kapni egy ilyenfajta elismer√©st. Akkor sem, ha CSAK protokoll van m√∂g√∂tte. Ez teljesen norm√°lis szerintem ebben az esetben.
√Čs tudj√°tok mit nem √©rtek m√©g? Mi√©rt van az itthon, hogy a megv√°lasztott k√©pviselŇĎket, politikusokat, p√©nzembereket, √°lland√≥an mocskolj√°k, pocskondi√°zz√°k, √©s k√∂zben meg a demokr√°cia csorbul√°s√°n sir√°nkoznak? Hogy lehet az, hogy ezek az emberek mind olyan sok rosszat tesznek a K√ĖZV√ČLEM√ČNY SZERINT vel√ľnk, √°mb√°r ugyanazokat az arcokat l√°tjuk ugyanott √©vtizedek √≥ta. Hogy van ez? Kire haragszotok ti akkor, amikor az √©n eredm√©nyeimet vonj√°tok k√©ts√©gbe, √©s egy Matolcsyt dob√°ltok s√°rral, hogy ŇĎ azt√°n nem √©rt semmihez, pl√°ne nem a zen√©hez? Kire vagytok d√ľh√∂sek? ByeAlexre? Nem hiszem... M√°sokra? Mindig m√°sokban keresendŇĎ az ok? Akkor is, ha klaviat√ļr√°t ragadtok √©s v√©rzŇĎ ujjakkal fejezitek ki az oldalamon, hogy hablabla, nem √©rdemled meg, blablabla, ad√≥fizetŇĎk p√©nze, sablablabla trafik vagy nem is tudom √©n micsoda...
Fel szokott az mer√ľlni benn√ľnk esetleg, hogy a probl√©m√°ink gy√∂kerei benn√ľnk, magunkban vannak el√°sva? Am√≠g nem √©bred r√° a kollekt√≠v tudat erre ebben a csepp orsz√°gban, addig b√°rmilyen √©nekest is fog kit√ľntetni egy politik√°val foglalkoz√≥, ismert arc napjainkban; addig mindig m√∂g√∂ttes √∂sszeesk√ľv√©seket fognak odal√°tni... Pedig nincs. Ism√©tlem: NORM√ĀLIS t√∂rt√©n√©s az, ami √©pp most t√∂rt√©nt meg velem. √Čn √≠gy √©rzem, vonj√°k csak egyesek k√©ts√©gbe, ez egyszerŇĪen egy teljesen trivi√°lis t√∂rt√©n√©s ebben az esetben.. √Čn magam is tisztelettel osztottam meg a t√∂rt√©netet tegnap veletek, √©s ez√©rt is fŇĪztem akkor az eg√©szhez annyit, hogy "k√∂sz√∂n√∂m, nagyon sz√©p." Mert a t√∂rt√©net ennyi, √©s nem t√∂bb.
Aki pedig, m√©g mindig ugyanazt a K√°t√©t mantr√°zza: j√∂jj√∂n el a koncertekre, √©s hallgassa meg a t√∂bbi n√≥t√°m is. Merthogy, van az√©rt egy p√°r, √©s nem csak egy. Ennyit szerettem volna elmondani... √Čs hogy egy k√∂zhelyet is eldurrantsak: Akinek nem inge...
‚ÄĒ‚ÄĒ‚ÄĒ
2013. j√ļnius 27. (cs√ľt√∂rt√∂k) ‚Äď GyŇĎr ‚Äď Sz√≠nhely

2013. j√ļnius 28. (p√©ntek) ‚Äď Z√°nka ‚Äď EFOTT

2013. j√ļnius 30. (vas√°rnap) ‚Äď Balatonkenese ‚Äď Parti s√©t√°ny