Fidelitas & Lovagiass√°g: √ļjabb hozz√°sz√≥l√°s a Tecz√°r-Doboz-√ľgyh√∂z

Medvegy G√°bor, az √ĀO √°lland√≥ szerzŇĎj√©nek posztja a Tecz√°r-Doboz √ľgyben: ,,Az is kider√ľl, hogy a Fidelitas hisz valamif√©le lovagiass√°gi szab√°lyokban, amit sajnos Balogh J√≥zseffel, Ill√©s Zolt√°nnal vagy Varga Istv√°nnal elfelejtettek egyeztetni."

Buzgómócsing

Buzg√≥m√≥csing-d√≠jat ad a Fidelitas Tecz√°r Szil√°rdnak. Tulajdonk√©ppen itt be is lehetne fejezni a cikket, meg bez√°rni m√°ra az internetet, enn√©l jobb √ļgyse lesz.

Persze onnan n√©zve b√°rmilyen mozgol√≥d√°s egyszerŇĪ buzg√≥m√≥csingoskod√°snak tŇĪnik, ahol el lehet √ļgy int√©zni a dolgokat, hogy be√ľl√ľnk a fŇĎn√∂kkel az √Ėtkertbe √©s z√°rt ajt√≥k m√∂g√∂tt ledum√°ljuk, hogy mi legyen a sorsa p√°r sz√°zezer egyetemist√°nak. Ez p√©ld√°ul komoly, felelŇĎss√©gteljes dolog.

Igaz, hogy Tecz√°r nem egyeztette az akci√≥j√°t a Hallgat√≥i H√°l√≥zattal, de az elhat√°rol√≥d√°s olyan sz√°zadv√©ges szok√°s. √ćgy azt√°n az unatkoz√≥ ifj√ļfideszeseknek csak le kellett csapniuk a k√≠n√°lkoz√≥ lehetŇĎs√©gre, hogy r√ļgjanak egyet a HaH√°ba. Fiatalosan, szellemesen.

Az is kider√ľl, hogy a Fidelitas hisz valamif√©le lovagiass√°gi szab√°lyokban, amit sajnos Balogh J√≥zseffel, Ill√©s Zolt√°nnal vagy Varga Istv√°nnal elfelejtettek egyeztetni. Nekem mondjuk √©gnek √°ll a hajam, amikor szab√°lyokra hivatkoznak, meg azt olvasom, hogy ‚Äěj√∂vŇĎre t√∂bb eszk√∂z √°ll rendelkez√©sre a nŇĎk megbecs√ľl√©s√©re". Legal√°bbis szerintem nem szab√°ly, eszk√∂z, d√°tum meg diszk√≥bel√©pŇĎ, hanem gondolkod√°s k√©rd√©se a megbecs√ľl√©s, √©s ha a parlamentben mindennaposak a k√©pviselŇĎnŇĎk ir√°ny√°ba a ‚Äěpof√°d befogod, ir√°ny a konyha pit√©t s√ľtni" t√≠pus√ļ besz√≥l√°sok, akkor att√≥l m√©g egy b√ľd√∂s bunk√≥ marad, aki elk√∂veti vagy tŇĪri, hi√°ba pal√°stolja azzal, hogy elŇĎreengedi a nŇĎket az ajt√≥ban.

Tartok tŇĎle, ha a Fidelitas ez√©rt sz√≥t emelne, egybŇĎl leteremten√©k ŇĎket a p√°rtban, hogy ne buzg√≥m√≥csingoskodjanak. Foglalkozzanak csak sz√©pen a HaH√°val, meg egyenek csokik√°t.