kettő per kettő
kettő per kettő

Szó szerint idézzük Navracsics elvtársék levelét.

Egyedülálló kezdeményezéssel készül a Nemzeti Összetartozás Napjára a KIM; közös éneklésre invitál mindenkit határon innen és túl. Mindenkit bátorítunk arra, hogy június 4-én 18 órakor énekelje velünk az Összetartozás Dalát a Kárpát-medence népei közös jövőjének elősegítése, a nyelvéből, zenéjéből, kultúrájából erőt és értéket merítő magyarság nemzeti megújulásának, összetartozásának kifejezésére. Közlemény.

A program kötetlen, így bárhol lehet énekelni - otthon, baráti körben, iskolában, szervezetten vagy szervezetlenül - a lényeg, hogy készüljön felvétel a produkcióról. Az Összetartozás Dalának video felvételét fel kell tölteni a legismertebb videomegosztó-portálra, hogy ezen a napon határtalanul szóljon a dal és a közös élmény megerősítsen bennünket: a magyarságunk országhatároktól függetlenül összeköt bennünket.

A dal szövege és kottája a www.nemzetiosszetartozas.kormany.hu –ról letölthető, de nem csak az, hanem az a videoklip is, amit a KIM erre az alkalomra ismert énekesek közreműködésével készített az MTVA együttműködésével. A klipet Zilahy Tamás rendezte.

A minisztérium Antal Timit, Csizmadia Annát, Bencsik Tamarát, Baricz Gergőt és Kállay-Saunders Andrást kérte fel a dal tolmácsolására, akik mindannyian azt mutatják: bárhol is szülessünk a világban, a közös nyelv, a közös kultúra mindenhol és mindenkor összeköt minket.

Az Összetartozás Dalának klipje folytatódik: a legjobb minőségű, legkifejezőbb feltöltött kisfilmekből nyilvános összeállítás készül és elérhető lesz június 10-e után a weblapon és több országos médiumban is.

Részletek és jelentkezési feltételek, valamint a Nemzeti Összetartozás Emléknapjának eseményei a www.nemzetiosszetartozas.kormany.hu-n!

(Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium)

Illustration for article titled BREAKING: Itt a kommunizmus
Advertisement

Share This Story

Get our newsletter