Olvas√≥nk h√≠vta fel a figyelm√ľnket arra ami k√©t j√°szs√°gi iskol√°ban t√∂rt√©nik. J√°sz√°roksz√°ll√°son nem a tantest√ľlet √°ltal t√°mogatott jel√∂ltet nevezt√©k ki, hanem a n√©pszerŇĪtlen Fideszes tanker√ľleti vezetŇĎ ember√©t, J√°szap√°tiban pedig h√°rom h√©ttel az iskolakezd√©s elŇĎtt sem nevezt√©k ki az egy√©bk√©nt mindenki √°ltal t√°mogatott jelenlegi igazgat√≥t.

N√©gy napja tette k√∂zz√© az Klebersberg K√∂zpont √©s az emberminiszt√©rium a most kinevezett t√∂bbsz√°z int√©zm√©nyvezetŇĎ nev√©t. A list√°ban nem tal√°lhat√≥ a J√°szap√°ti √Āltal√°nos √©s Alapfok√ļ MŇĪv√©szeti Iskola. A J√°szBlog √©rtes√ľl√©sei szerint itt annak ellen√©re nem akart√°k kinevezni Utasi L√°szl√≥ jelenlegi igazgat√≥t, hogy ŇĎt a tantes√ľlet, a di√°k√∂nkorm√°nyzat, a sz√ľlŇĎk √©s az iskolai alkalmazottak is egy√∂ntetŇĪen t√°mogatt√°k. (A J√°szBlog ugyan J√°sz √ľgyekben tal√°n jobban √©rtes√ľlt n√°lunk, de cikk√ľkben t√∂bb fontos pontatlans√°g is van, valamint fontos t√©nyek hi√°nyoznak. Azt √≠rj√°k p√©ld√°ul, hogy a j√°szap√°ti √∂nkorm√°nyzatban a polg√°rmesteren k√≠v√ľl 4 Fideszes √©s 4 f√ľggetlen k√©pviselŇĎ van, pedig az √°ltaluk f√ľggetlenk√©nt sz√°molt k√©pviselŇĎk k√∂z√ľl kettŇĎ MSZP-s. Ez√©rt azt√°n ink√°bb megpr√≥b√°ltunk saj√°t magunk ut√°naolvasni a helyzetnek.)

Advertisement

J√°szap√°ti: szegreg√°lt iskola

Sajnos a j√°szap√°ti √∂nkorm√°nyzat egy ideje m√°r nem t√∂lt√∂tte fel leg√ļjabb hat√°rozatait a honlapj√°ra, √≠gy nem tudhatjuk meg, hogy pontosan mi t√∂rt√©nt, de a J√°szBlog azt √≠rja, hogy 4:4 ar√°ny√ļ lett a szavaz√°s, P√≥cs J√°nos polg√°rmester nem szavazott. A j√°szap√°ti iskola tavaly azzal ker√ľlt a h√≠rekbe, hogy s√ļlyos szegreg√°ci√≥s v√°dak mer√ľltek fel ellene. Az iskol√°ban a h√°tr√°nyos helyzetŇĪ √©s roma sz√°rmaz√°s√ļ tanul√≥kat magatart√°szavarra hivatkozva k√ľl√∂n oktatj√°k. A szegreg√°ci√≥ t√©nye ak√°r k√≠v√ľl√°ll√≥k sz√°m√°ra is eg√©szen nyilv√°nval√≥ lehet abb√≥l a tavalyi t√∂rv√©nyess√©gi √©s szak√©rtŇĎi jelent√©sbŇĎl, amely maga is elmarasztalta az iskol√°t. Minden √©vfolyamon mŇĪk√∂dik egy kb. ,,cig√°nymentes" oszt√°ly √©s egy ,,C-oszt√°ly". Az √∂nkorm√°nyzati hat√°rozat hi√°ny√°ban persze neh√©z megmondani, hogy mi√©rt nem nevezt√©k ki Utasit t√°mogatotts√°ga ellen√©re sem. Nem tudjuk biztosan, hogy a szegreg√°ci√≥ t√©nye vagy a helyi iskol√°k √©ppen zajl√≥ egyh√°zi k√©zbe ad√°sa miatt nincs egyelŇĎre vezetŇĎje az int√©zm√©nynek.

J√°sz√°roksz√°ll√°s: Helyi Fideszesek izmoznak

A Sz√©chenyi Istv√°n √Āltal√°nos Iskola √©s Alapfok√ļ MŇĪv√©szeti Iskol√°ban m√°r siker√ľlt igazgat√≥t tal√°lni. A J√°szBlog szerint k√©t indul√≥ volt: Bob√°k Tiborn√©, az iskola jelenlegi igazgat√≥helyettese √©s Bolya Katalin egy j√°szber√©nyi iskola tan√°ra √©s kor√°bbi igazgat√≥helyettese. A k√©t indul√≥ k√∂z√ľl a blog szerint Bob√°kn√© kapta meg a helyiek els√∂prŇĎ t√°mogat√°s√°t (a tantest√ľletben p√©ld√°ul 43-b√≥l 6 ember t√°mogatta Boly√°t). Boly√°t t√°mogatta viszont Birinyi J√°nos tanker√ľleti vezetŇĎ. A Fideszes politikus Birinyi √©rdekess√©ge az, hogy azut√°n lehetett tanker√ľleti vezetŇĎ, √©s √≠gy a helyi √°llami iskol√°k vezetŇĎinek fŇĎn√∂ke, hogy az √∂nkorm√°nyzati v√°laszt√°sokon 2/3-1/3 ar√°nyban kapott ki f√ľggetlen ellenfel√©tŇĎl.

Advertisement

Ha tetszett a poszt, meg akkor is ha nem, szavazz r√°nk a Goldenblog internetes blogterrorista ketrecharcban. √Čs l√°jkojj√°' minket a Facebookon.