A boon.hu a helyi miskolci bar√°ti m√©dia szerint az egyetemi fŇĎtitk√°r (√ļgy tudom p√°r hete ki is r√ļgt√°k) s√ļgott az egyetemigazs√°g nevŇĪ blog n√©vtelen szerzŇĎj√©nek, mikor meg√≠rta, hogy milyen √°llapotok d√ļltak az egyetemen: befejezetlen √©p√≠tkez√©sek, az elsz√°mol√°s hemzseg a hib√°kt√≥l √©s a projekt menedzsment√©ben helyet foglalt az akkori strat√©giai rektorhelyettes is, dr. Mang B√©la.
Ugyanezen a blogon tal√°lhat√≥ m√°sik poszt miatt is feljelent√©st tett a rektor √©s ezt egy rendk√≠v√ľli sajt√≥t√°j√©koztat√≥ keret√©ben jelentette be, a feljelent√©s t√°rgya pedig "nagy nyilv√°noss√°g elŇĎtt, jelentŇĎs √©rdeks√©relmet okozva elk√∂vetett r√°galmaz√°s v√©ts√©ge". Az a vicces, hogy az egyetemigazs√°g blogot csak azut√°n ismert√©k meg az emberek miut√°n a rektor megtette a feljelen√©st. ErrŇĎl a "l√°bon l√∂v√©srŇĎl" a cink.hu is besz√°molt.

Az egyetem egyik dolgoz√≥j√°t√≥l azonban lapunk megtudta, felmer√ľlt a gyan√ļ, hogy az int√©zm√©ny egyik belsŇĎ embere seg√≠tette adatokkal, hivatalos irom√°nyokkal a feljelentett bloggert. Hozz√°tette: a c√©l az egyetem lej√°rat√°sa lehet, ami vagy m√°s, konkurens int√©zm√©nyeknek √°ll √©rdek√ľkben, vagy a rektorv√°laszt√°s miatt ‚Äětett valaki ennek √©rdek√©ben.‚ÄĚ- √≠rja a boon.hu


Az egyetem feljelent√©s√©re felfigyelt az atlatszo.hu is, ez√©rt k√∂z√©rdekŇĪ adatig√©nyl√©ssel fordult az egyetem fel√©, akik kb. 1,5 h√≥nap ut√°n ki is adt√°k szerzŇĎd√©seket. Az √Ātl√°sz√≥.hu-n megjelent hossz√ļ cikkbŇĎl kider√ľl, hogy "Az egyetemtŇĎl √°prilis k√∂zep√©n megkapott 24 darab szerzŇĎd√©s al√°t√°masztani l√°tszik a feljelentett blog szerzŇĎj√©nek √°ll√≠t√°s√°t."

Az egyetem vezet√©se √ļgy l√°tszik m√©g mindig azt hiszi, hogy nem hib√°zott semmit √©s m√©g mindig lej√°rat√°sr√≥l besz√©lnek mik√∂zben ezeket a dolgokat ŇĎk k√∂vett√©k el. Ňźk j√°ratj√°k le saj√°t magukat. Ilyenek ezek a bloggerek, ha m√°r kipattan egy √ľgy akkor elkezdenek kutakodni a t√∂bbi ut√°n √©s ez mindig is √≠gy volt. Ilyen vagyok √©n is K√ćV√ĀNCSI!

Advertisement

Region√°lis Egyetemi Tud√°sk√∂zpont projekt keret√©ben k√∂t√∂tt szerzŇĎd√©seket ki fogom k√©rni az egyetemtŇĎl √©s akkor majd kider√ľl kinek van igaza.

mini update: Most szóltak, hogy nem csak az egyetemigazság blog miatt akadt ki a miskolci rektor, hanem az én korábbi írásom miatt is, amiben összefoglalom a "megmutyizott" rektorválasztás történetét.