A Fidesz √°ltal t√°mogatott szegedi polg√°rmesterjel√∂lt v√≠gan kamp√°nyolhatott a rektori hivatalban a felsŇĎoktat√°si ipari egy√ľttmŇĪk√∂d√©srŇĎl sz√≥l√≥ sajt√≥t√°j√©koztat√≥n, noha jelenleg semmilyen v√°lasztott tiszts√©ge vagy olyan tev√©kenys√©ge nincs, ami alapj√°n lett volna ott keresnival√≥ja.

Kép forrása: Szegedi Városi Televízió

Kothencz J√°nos gyermekv√©delmi szakembert t√°mogatja a szegedi √∂nkorm√°nyzati v√°laszt√°son a Fidesz. A jel√∂lt h√≥napok √≥ta j√°rja a v√°rost, hogy hangzatos √≠g√©retekkel k√≠n√°ljon megold√°st a probl√©m√°kra, most pedig a Szegedi Tudom√°nyegyetem rektori hivatal√°ban √ľlt ki Szab√≥ G√°bor rektorral egy asztalhoz egy sajt√≥t√°j√©koztat√≥n.

Advertisement

A sajt√≥t√°j√©koztat√≥ arr√≥l sz√≥lt, hogy felsŇĎoktat√°si ipari egy√ľttmŇĪk√∂d√©si k√∂zpontot hoznak l√©tre Szegeden, aminek fŇĎ feladata az lesz, hogy az SZTE √©s a r√©gi√≥ gazdas√°gi szereplŇĎi k√∂z√∂tt erŇĎs √©s hat√©kony kooper√°ci√≥ alakuljon ki. Kothencz amellett, hogy d√≠cs√©rte a kezdem√©nyez√©st, term√©szetesen a jelenlegi v√°rosvezet√©st is ostorozta, ami√©rt az szerinte nem tudott hasonl√≥ fejlŇĎd√©si perspekt√≠v√°t k√≠n√°lni.

Hasonl√≥an agg√°lyos l√©p√©s lett volna, ha Szab√≥ G√°bor rektor a jelenleg regn√°l√≥ √©s √ļjrav√°laszt√°s√°√©rt k√ľzdŇĎ polg√°rmestert fogadja t√°rt karokkal a rektori hivatalban √©s ad neki teret a kortesbesz√©dre. Kothencz J√°nosnak viszont m√©g egyelŇĎre olyan v√°lasztott tiszts√©ge sincs, ami alapj√°n egy√©rtelmŇĪen indokolhat√≥ lett volna megjelen√©se √©s megsz√≥lal√°sa. Az egyoldal√ļ kamp√°nnyal az egyetem p√°rtatlans√°ga szenvedett csorb√°t.