K√©t hete √≠rtuk meg, hogy az elm√ļlt √©vek sz√°mos iskolaigazgat√≥i p√°ly√°zata a schmittel√©s jeleit mutatja. A p√°ly√°zatokban ak√°r bekezd√©seken kereszt√ľl szerepelnek azonos sz√∂vegek. Megk√©rdezt√ľk a p√°ly√°zatok bead√≥it, v√°laszaikb√≥l szemezget√ľnk.

A katolikus, akinek már nincs köze a pedagógusokhoz

Ter√©z anya id√©zet√©t tŇĎle mag√°t√≥l vettem, mivel katolikus l√©v√©n teljesen egyet√©rtek p√©ldamutat√°s√°val, teljes val√≥j√°val, √≠gy mondataival is.

Az E√∂tv√∂s J√≥zseftŇĎl vett mondatok szint√©n az√©rt ker√ľltek bele a p√°ly√°zatba, mivel k√∂zoktat√°svezetŇĎi diplomamunk√°m E√∂tv√∂s J√≥zsef munk√°ss√°ga volt. Az ŇĎ √°ltal elind√≠tott k√∂zoktat√°si program, az eszm√©k, gondolatok √©s tettek, amit v√©ghezvitt, mind egyeznek az √°ltalam vallott elvekkel.

T√°j√©koztat√°sul m√©g k√∂zl√∂m √Ėnnel, hogy teljesen lesz√°moltam pedag√≥giai munk√°ss√°gommal, mivel jelen korunk kicsinyes, kiskir√°lyos, beszŇĪk√ľlt agy√ļ pedag√≥gusai k√∂z√© nem szeretn√©k tartozni. Az elveim megmaradtak, de az √©let √ļgy alakult, hogy mindaz, ami√©rt √©ltem √©s "haltam" semmiv√© v√°lt m√°sok miatt. √Čn t√©nyleg hivat√°snak tekintettem munk√°mat, √©s √ļgy l√°tszik, ez a mai vil√°gban sokaknak visszatetszŇĎ.

Kérem, vegyen le listájáról, mert tovább semmi közöm a pedagógusokhoz.

Az int√©zm√©nyvezetŇĎ, aki nem √∂r√ľl a nyilv√°noss√°gnak

Kocsis T√≥th Mariann Budapesten igazgat iskol√°t, √©s p√°ly√°zat√°ban 6 m√°sik jel√∂lth√∂z hasonl√≥an arr√≥l √≠rt, hogy ,,K√∂nyvt√°ros koll√©ganŇĎnk bar√°ts√°gos k√∂rnyezetet alak√≠tott ki k√∂zs√©gi-iskolai k√∂nyvt√°runkban. Folyamatos versenyeket hirdet, amelyek a gyermekek olvas√≥v√° nevel√©s√©ben seg√≠tenek. K√∂nyvt√°runk j√≥l felszerelt, alkalmas olvas√°sra, k√∂lcs√∂nz√©sre √©s k√∂nyvt√°rk√∂zi k√∂lcs√∂nz√©sre.‚ÄĚ Most viszont nem √∂r√ľl a nyil√°vnoss√°gnak √©s elemz√©s√ľnknek, energi√°nkat is sokallja:

K√∂sz√∂n√∂m a t√°j√©koztat√°st, val√≥sz√≠nŇĪ, hogy olyan gondolatsort vettem √°t az interneten nyilv√°nosan megtal√°lhat√≥ n√°lam okosabbak √°ltal √≠rt anyagokb√≥l, amivel egyet √©rtek, √©s a saj√°t iskol√°mra illŇĎnek √≠t√©ltem meg. Ez lehet, hogy √ļjs√°gcikk , vagy tanulm√°ny volt . A p√°ly√°zatom l√©nyegi r√©sz√©nek minden gondolata √°ltalam √≠rt √©s fogalmazott, tapasztalaton √©s j√≥zan √©sszel √°tgondolt lehetŇĎs√©geken nyugszik!!!! Minden szav√°t v√°llalom √©s ezt a koll√©g√°im is megerŇĎs√≠tett√©k.

Egy√©bk√©nt abszol√ļt nem √©rtek egyet azzal, hogy ilyen m√≥don nyilv√°nosak a p√°ly√°zatok √©s ak√°rki n√©zegetheti, elemezheti. Csod√°lkozom, hogy erre ember,idŇĎ √©s energia van.

Advertisement

Aki a k√∂rmeink √©less√©g√©rŇĎl √≠r

Az int√©zm√©nyvezetŇĎi p√°ly√°zatok hasonl√≥s√°g√°n ne lepŇĎdj√∂n meg, hiszen a nevel√©s-oktat√°s sarkalatos pontjai (s ez√°ltal szerkezete, r√©szben tartalma is) megegyeznek - tal√°n ez nem baj. Reklam√°lt p√°ly√°zatom nem nyert, √≠gy √©rtelmetlen ezzel ilyen szinten foglalkozni.A p√°ly√°zati nyilatkozatok tartalma szerint a p√°ly√°zati elj√°r√°s sor√°n nyilv√°nosak a p√°ly√°zatok, azut√°n 30 nap eltelt√©vel m√°r nem. K√©rem, hogy nevem, √©s p√°ly√°zatom t√°vol√≠ts√°k el halad√©ktalanul!

A p√°ly√°zati proced√ļra folyamata n√©lk√ľl√∂zte a korrekt, hum√°nus elemeket, nem kellene ezt tov√°bb gerjeszteni.

A pedagógusokon élesíti ismét a média a körmeit - nem kellene. A további kommentártól eltekintek.