kettő per kettő
kettő per kettő
This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Az ELTE-n is vizsgálódik a KEHI

Információnk szerint a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal ellenőrzi az ELTE közbeszerzéseit. A Corvinuson is folyik ilyen vizsgálat, de ott viszont teljes és átfogó, így mindent ellenőriznek. Az ELTE vezetése szerint az eddigi eredmények megnyugtatóak voltak.

Illustration for article titled Az ELTE-n is vizsgálódik a KEHI
Advertisement

Korábban az Index.hu egy rövid hírben számolt be arról, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal vizsgálja az a Corvinus Egyetem gazdálkodását. Úgy látszik, hogy ez nem az egyetlen felsőoktatási intézmény, ahol megkezdte a vizsgálódást a kormányzati szerv. Szinte ugyanabban az időben a KEHI az Eötvös Loránd Tudományegyetemet is monitorozni kezdte.

Úgy tudjuk, hogy az Eötvös Loránd Tudományegyetemen célzottan csak a közbeszerzéseket vizsgálja a hivatal. Ezért ezzel kapcsolatban a kérdéseinket elküldtük Dr. Fábri Györgynek az ELTE Közkapcsolati és kommunikációs ügyekért felelős rektorhelyettesének. Fábri megerősítette, hogy az egyetemen KEHI vizsgálat folyik, de szerint nem olyan drámai a dolog a KEHI vizsgálat ténye, mivel szerinte "ez része a rendes működésnek, valamennyi költségvetési fenntartású intézményben zajlanak a megfelelő ütemezésben ilyen adatszolgáltatások, konzultációk".

Advertisement

A rektorhelyettes válaszából megtudtuk, hogy az ELTE-n korábban zajlott már ÁSZ vizsgálat, valamint azt is, hogy tavaly óta költségvetési felügyelő működik az Egyetemen. Fábri azt is megemlítette, hogy "idén tavasszal a KEHI átfogó vizsgálatot végzett az Egyetemen", bár a válaszból, annak eredményéről semmit nem tudtunk meg. Fábri szerint egy KEHI vizsgálat teljesen átlagos dolog, mert ahogy ő fogalmazott "mindez a felsőoktatás működésében is magától értetődő elem, a közpénzek célszerű és jogszerű felhasználásának rendszeresen ellenőrzése az átlátható gazdálkodás jogos igényéből fakad."

"A vizsgálat lezárultának időpontjáról, eredményeiről, azok nyilvánosságáról, mivel nem az Egyetem vizsgálódik, a KEHI tud nyilatkozni." - fejezte be Fábri a levelet.

Advertisement

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal feladatairól errefelé olvashattok. Itt egy lista arról, hogy miket vizsgált már a KEHI, és itt egy példa a közelmúltból, hogy mi mindent lehet megtudni egy kiszivárgott KEHI jelentésből

Kerestük a KEHI-t, de nem válaszoltak. Kár.

Share This Story

Get our newsletter