kettő per kettő

Az ELTE-n is vizsgálódik a KEHI

Információnk szerint a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal ellenőrzi az ELTE közbeszerzéseit. A Corvinuson is folyik ilyen vizsgálat, de ott viszont teljes és átfogó, így mindent ellenőriznek. Az ELTE vezetése szerint az eddigi eredmények megnyugtatóak voltak.

Korábban az Index.hu egy rövid hírben számolt be arról, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal vizsgálja az a Corvinus Egyetem gazdálkodását. Úgy látszik, hogy ez nem az egyetlen felsőoktatási intézmény, ahol megkezdte a vizsgálódást a kormányzati szerv. Szinte ugyanabban az időben a KEHI az Eötvös Loránd Tudományegyetemet is monitorozni kezdte.

Advertisement

Úgy tudjuk, hogy az Eötvös Loránd Tudományegyetemen célzottan csak a közbeszerzéseket vizsgálja a hivatal. Ezért ezzel kapcsolatban a kérdéseinket elküldtük Dr. Fábri Györgynek az ELTE Közkapcsolati és kommunikációs ügyekért felelős rektorhelyettesének. Fábri megerősítette, hogy az egyetemen KEHI vizsgálat folyik, de szerint nem olyan drámai a dolog a KEHI vizsgálat ténye, mivel szerinte "ez része a rendes működésnek, valamennyi költségvetési fenntartású intézményben zajlanak a megfelelő ütemezésben ilyen adatszolgáltatások, konzultációk".

A rektorhelyettes válaszából megtudtuk, hogy az ELTE-n korábban zajlott már ÁSZ vizsgálat, valamint azt is, hogy tavaly óta költségvetési felügyelő működik az Egyetemen. Fábri azt is megemlítette, hogy "idén tavasszal a KEHI átfogó vizsgálatot végzett az Egyetemen", bár a válaszból, annak eredményéről semmit nem tudtunk meg. Fábri szerint egy KEHI vizsgálat teljesen átlagos dolog, mert ahogy ő fogalmazott "mindez a felsőoktatás működésében is magától értetődő elem, a közpénzek célszerű és jogszerű felhasználásának rendszeresen ellenőrzése az átlátható gazdálkodás jogos igényéből fakad."

"A vizsgálat lezárultának időpontjáról, eredményeiről, azok nyilvánosságáról, mivel nem az Egyetem vizsgálódik, a KEHI tud nyilatkozni." - fejezte be Fábri a levelet.

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal feladatairól errefelé olvashattok. Itt egy lista arról, hogy miket vizsgált már a KEHI, és itt egy példa a közelmúltból, hogy mi mindent lehet megtudni egy kiszivárgott KEHI jelentésből

Advertisement

Kerestük a KEHI-t, de nem válaszoltak. Kár.

Share This Story