A r√©szletes √©retts√©gi eredm√©nyek alapj√°n az angol √©retts√©gi √©rthetetlen sz√∂veg√©rt√©si feladata t√©nyleg annak tŇĪnik: az √©retts√©gire panaszkod√≥k k√∂r√©ben v√©gzett nem reprezentat√≠v felm√©r√©s szerint a di√°kok 21 sz√°zal√©ka kapott nulla pontot r√°, mik√∂zben a t√∂bbi feladataban 0-1 sz√°zal√©k volt ez az ar√°ny.

Kor√°bban mi is besz√°moltunk az angol√©retts√©gi egyik hallgat√°si feladata k√∂r√ľl kialakult botr√°nyr√≥l. Egy Facebook-csoport alakult, amely azt mondta, hogy az √©retts√©gi egyik hallgat√°si feladata √©rthetetlen volt a felv√©tel minŇĎs√©ge miatt. A csoport az oktat√°si korm√°nyzatn√°l is tiltakozott a feladat miatt. A di√°kok visszakapt√°k ki√©rt√©kelt dolgozataikat √©s a csoport gyors felm√©r√©st v√©gzett az eredm√©nyekrŇĎl. A felm√©r√©s eredm√©nyeit P√°sztor Erzs√©bet tette k√∂zz√© blogj√°n. P√°sztor az ELTE TTK Genetikai Tansz√©k√©nek adjunktusa √©s az Oktat√≥i H√°l√≥zat tagja. Az eredm√©nyekbŇĎl az der√ľl ki, hogy a felm√©r√©st kit√∂ltŇĎk k√∂z√∂tt

  • t√©nyleg alacsonyak a pontsz√°mok
  • olyan di√°kok is nagyon rossz pontsz√°mot √©rtek el, akik egy√©bk√©nt felsŇĎfok√ļ nyelvvizsg√°val rendelkeznek, teh√°t elvileg k√∂nnyŇĪ lenne nekik az √©retts√©gi (ami a k√∂z√©pfok√ļ nyelvvizsga szintj√©hez k√∂zeli)
  • az 1. feladatn√°l azok is nagyon alacsony pontsz√°mokat √©rtek el, akik a t√∂bbi feladatn√°l sok pontot szereztek.

Advertisement

R√©szletes eredm√©nyek a 257 ki√©rt√©kelhetŇĎ v√°laszb√≥l (a grafikonok √©s t√°bl√°zatok forr√°sa P√°sztor Erzs√©bet blogja):

Advertisement

Advertisement

Term√©szetesen amint az oktat√°si korm√°nyzat kiad statisztik√°t az √∂sszes √©retts√©gizŇĎ eredm√©ny√©rŇĎl, friss√ľl a cikk.