kettő per kettő
kettő per kettő

Ausztrália komondorai Pesten zúznak

Illustration for article titled Ausztrália komondorai Pesten zúznak

Június 11-én, azaz jövő hét kedden a Budapest Park igazi zenei csemegével lát el bennünket. Szívünk-lelkünk füleinken át fog kifolyni és az így összeállt közös szellemünk egy kozmikus félgömbként ereszkedik majd rá újra embertömegünkre.

Advertisement

Nem azért, mert majd annyit... Na mindegy. Viccen kívül, biztos vagyok benne, hogy fantasztikus élmény lesz.

De miért is?

Mert jön a Karnivool. A Karnivool.

Elfogultságot félretéve, kik is ők:

  • Egy - más országokban igen népszerű - progresszív/alternatív metalbanda
  • ausztrálok Perthből
  • 1997 óta mindössze két nagylemezt adtak ki, és jelenleg is dolgoznak legutóbbi lemezük, a 2009-es Sound Awake folytatásán.
  • Az Audioslave-hez és a Toolhoz is sűrűn hasonlítják zenei anyagukat
  • eddig még nem jártak Magyarországon.

Tessék, itt van mazsola:

A Soroksári úti bulikomplexum nagyon beindult, a nyár folyamán többek között fellép majd a Paramore és a NOFX is, úgyhogy el leszünk látva szépen. Mindenesetre jobban, mint a hazai fesztiválokon, amit nem értek, ugyanis köztudott, hogy az április 25-étől induló szabadtéri szezonban a Sziget Szervezőiroda állítja össze a Budapest Park zenei programjait is. Nahát, micsoda üzlet. Bár egyébként én is szívesebben adok ki pénzt egy olyan bulira, amiben tuti, hogy jól fogom magam érezni és konkrétan tudom, hogy mire megyek, minthogy megveszek egy méregdrága napijegyet és úgy kell összekukázni a programból, hogy egyáltalán lesz-e bármi meghallgatásra érdemes vagy érdekes.

Advertisement
Illustration for article titled Ausztrália komondorai Pesten zúznak

Amin még kiakadtam, hogy egy ilyen zenekar, ami abszolút megérdemli a világhírnevet mindössze ezeröccá magyar forintért megtekinthető. Míg a szokásosabb arculattal és kontenttel érkező Paramore ötször ennyit az ötször szarabb muzsikáért. Igaz mondjuk, ötször híresebbek is (miért is?).

Advertisement

A szokatlan melódiákat, páratlan ritmusú metálzenét, mely mindig frissítőleg hat a szokásos popdzsungelben maximum a Subscribe művel itthon, de ők sem így. Míg a magyar zenekar hozzájuk képest egy scrímelős, mindenstílustösszemontázsoló "dzsámp máddáfákááz" majomkodást tudna letolni csupán, addig kedd este egy letisztult, hangzásában nemcsak egységes, de egyedi zenei anyagot várhatunk majd.

Szóval őrület lesz olcsón. Egy visszautasíthatatlan ajánlat, mint egy lófej az ágyban.

Advertisement

Come or die.

Illustration for article titled Ausztrália komondorai Pesten zúznak
Advertisement

UPDATE: Srácok, most mondta egy haverom, hogy - az amúgy nem csóró - Quimby HÁROMEZER(!) forintért lépett fel nemrégen ugyanitt, míg EZ a zseniális, több országban elismert és népszerű zenekar fele ennyiért jön el zenélni. Ezen én teljesen ki vagyok akadva. Ennyire fél a Park, hogy nem tudja megtölteni a helyet ezzel a zseniális zenével? Én ezt tényleg nem értem, valaki világosítson már fel mibe' van a nemzet.

Share This Story

Get our newsletter