Sz√≥ szerint id√©zz√ľk Navracsics elvt√°rs√©k level√©t.

Egyed√ľl√°ll√≥ kezdem√©nyez√©ssel k√©sz√ľl a Nemzeti √Ėsszetartoz√°s Napj√°ra a KIM; k√∂z√∂s √©nekl√©sre invit√°l mindenkit hat√°ron innen √©s t√ļl. Mindenkit b√°tor√≠tunk arra, hogy j√ļnius 4-√©n 18 √≥rakor √©nekelje vel√ľnk az √Ėsszetartoz√°s Dal√°t a K√°rp√°t-medence n√©pei k√∂z√∂s j√∂vŇĎj√©nek elŇĎseg√≠t√©se, a nyelv√©bŇĎl, zen√©j√©bŇĎl, kult√ļr√°j√°b√≥l erŇĎt √©s √©rt√©ket mer√≠tŇĎ magyars√°g nemzeti meg√ļjul√°s√°nak, √∂sszetartoz√°s√°nak kifejez√©s√©re. K√∂zlem√©ny.

A program k√∂tetlen, √≠gy b√°rhol lehet √©nekelni - otthon, bar√°ti k√∂rben, iskol√°ban, szervezetten vagy szervezetlen√ľl - a l√©nyeg, hogy k√©sz√ľlj√∂n felv√©tel a produkci√≥r√≥l. Az √Ėsszetartoz√°s Dal√°nak video felv√©tel√©t fel kell t√∂lteni a legismertebb videomegoszt√≥-port√°lra, hogy ezen a napon hat√°rtalanul sz√≥ljon a dal √©s a k√∂z√∂s √©lm√©ny megerŇĎs√≠tsen benn√ľnket: a magyars√°gunk orsz√°ghat√°rokt√≥l f√ľggetlen√ľl √∂sszek√∂t benn√ľnket.

A dal sz√∂vege √©s kott√°ja a www.nemzetiosszetartozas.kormany.hu ‚Äďr√≥l let√∂lthetŇĎ, de nem csak az, hanem az a videoklip is, amit a KIM erre az alkalomra ismert √©nekesek k√∂zremŇĪk√∂d√©s√©vel k√©sz√≠tett az MTVA egy√ľttmŇĪk√∂d√©s√©vel. A klipet Zilahy Tam√°s rendezte.

A miniszt√©rium Antal Timit, Csizmadia Ann√°t, Bencsik Tamar√°t, Baricz GergŇĎt √©s K√°llay-Saunders Andr√°st k√©rte fel a dal tolm√°csol√°s√°ra, akik mindannyian azt mutatj√°k: b√°rhol is sz√ľless√ľnk a vil√°gban, a k√∂z√∂s nyelv, a k√∂z√∂s kult√ļra mindenhol √©s mindenkor √∂sszek√∂t minket.

Az √Ėsszetartoz√°s Dal√°nak klipje folytat√≥dik: a legjobb minŇĎs√©gŇĪ, legkifejezŇĎbb felt√∂lt√∂tt kisfilmekbŇĎl nyilv√°nos √∂ssze√°ll√≠t√°s k√©sz√ľl √©s el√©rhetŇĎ lesz j√ļnius 10-e ut√°n a weblapon √©s t√∂bb orsz√°gos m√©diumban is.

R√©szletek √©s jelentkez√©si felt√©telek, valamint a Nemzeti √Ėsszetartoz√°s Eml√©knapj√°nak esem√©nyei a www.nemzetiosszetartozas.kormany.hu-n!

(K√∂zigazgat√°si √©s Igazs√°g√ľgyi Miniszt√©rium)