kettő per kettő
kettő per kettő

Levelezés Hoffmann Rózsa és a Szabad Oktatásért szervezői között

Illustration for article titled Levelezés Hoffmann Rózsa és a Szabad Oktatásért szervezői között

Ahogy az ismeretes, a január 25-i Szabad Oktatásért demonstráció szervezői, rendhagyó módon meghívták Hoffmann Rózsa köznevelési államtitkárt, hogy nyilvánosan is megvédhesse, sőt, fel is köszöntötték 66. születésnapja alkalmából. Hoffmann Rózsa reagált is, méghozzá január 23-án, melyre a szervezők nyílt levélben válaszoltak, ezt ma, február 4-én juttatták el a sajtóhoz, az államtitkár eredeti levelével együtt. Mindkettőt szó szerint idézzük, először Hoffmann üzenetét:

Kedves Fiatalok!

Köszönöm szépen a január 22-i Szalay utcai "szerenádot" és a születésnapi ajándékot.

Szíves meghívásukat, hogy az utcai demonstráción, a színpadra lépve folytassunk nyílt vitát, nem kívánok eleget tenni, mert a vitának nem ez a megfelelő formája. Ám - amennyiben erre igényt tartanak - két-három képviselőjükkel szívesen találkozom egy tea mellett lefolytatott nem sajtónyilvános beszélgetésre, időpontot a titkárságommal lehet ez esetben egyeztetni.
Budapest, 2014. január 23.

Üdvözlettel:

Dr. Hoffmann Rózsa

Érdekesség, hogy az iktatószám 2013-as. Íme a válasz:

Tisztelt Hoffmann Rózsa Államtitkár Asszony!

Örömmel vegyes elkeseredéssel olvastuk levelét, melyet a január 25-ei, a „Szabad Oktatásért Demonstráció" kezdete előtt 2 órával vehettünk át. Örömünkre szolgált, hogy Ön meghívott minket teázni, annak ellenére, hogy a tüntetésünk előtt a baloldali pártok eszközének nevezte tevékenységünket.Örömünk mégsem lehetett felhőtlen. Egyrészt azért, mert Ön ezen a sajtótájékoztatón figyelmen kívül hagyta, hogy mi TV- és rádióinterjúkban, sajtónyilatkozatokban, utcán, villamoson, tüntetésen, olykor még telefonon is kiemeltük azon álláspontunkat, hogy tüntetésünk politikai pártoktól független, és a szabad magyar oktatás a célunk. Csalódással vettük tudomásul azt is, hogy mielőtt válaszolt volna levelünkre, átsiklott demonstrációnk, követeléseink legelső pontján, amelyet most ismét figyelmébe ajánlunk: "Legyen valódi, és nyilvános szakmai konzultáció." Mi hiszünk a nyilvánosság erejében. Éppen ezért szeretnénk továbbra is bevonni a nyilvánosságot, és a sajtót az Önnel való eszmecserében. Továbbá felhívnánk a figyelmet arra, hogy (többek között) melyik szervezetekre gondoltunk, amikor ezt a követelésünket lefektettük. Javasoljuk, hogy kezdjen szakmai konzultációt az alábbi szervezetekkel:

- Demokratikus Nevelésért és Tanulásért Közhasznú Egyesület

- Európai Szülők Magyarországi Egyesülete (ESZME)

- HAT - Hálózat a Tanszabadságért

- Középiskolai Hálózat - KIHA

- Oktatói Hálózat

- Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete

- Pedagógusok Szakszervezete

- Történelemtanárok Egylete

-Magyartanárok Egyesülete

-Hívatlanul Hálózat

A legnagyobb tisztelettel, és a meghívását továbbra is szem előtt tartva, köszönjük levelét. A követeléseink továbbra is érvényesek.

2014. február 4.

Tisztelettel: A „Szabad Oktatásért Demonstráció" főszervezői.

Bónusz: többek között ezeket a beszédeket nem hallgatta meg élőben a köznevelési államtitkár:

Merker Iván

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter