Ahogy az ismeretes, a janu√°r 25-i Szabad Oktat√°s√©rt demonstr√°ci√≥ szervezŇĎi, rendhagy√≥ m√≥don megh√≠vt√°k Hoffmann R√≥zsa k√∂znevel√©si √°llamtitk√°rt, hogy nyilv√°nosan is megv√©dhesse, sŇĎt, fel is k√∂sz√∂nt√∂tt√©k 66. sz√ľlet√©snapja alkalm√°b√≥l. Hoffmann R√≥zsa reag√°lt is, m√©ghozz√° janu√°r 23-√°n, melyre a szervezŇĎk ny√≠lt lev√©lben v√°laszoltak, ezt ma, febru√°r 4-√©n juttatt√°k el a sajt√≥hoz, az √°llamtitk√°r eredeti level√©vel egy√ľtt. MindkettŇĎt sz√≥ szerint id√©zz√ľk, elŇĎsz√∂r Hoffmann √ľzenet√©t:

Kedves Fiatalok!

K√∂sz√∂n√∂m sz√©pen a janu√°r 22-i Szalay utcai "szeren√°dot" √©s a sz√ľlet√©snapi aj√°nd√©kot.

Sz√≠ves megh√≠v√°sukat, hogy az utcai demonstr√°ci√≥n, a sz√≠npadra l√©pve folytassunk ny√≠lt vit√°t, nem k√≠v√°nok eleget tenni, mert a vit√°nak nem ez a megfelelŇĎ form√°ja. √Ām - amennyiben erre ig√©nyt tartanak - k√©t-h√°rom k√©pviselŇĎj√ľkkel sz√≠vesen tal√°lkozom egy tea mellett lefolytatott nem sajt√≥nyilv√°nos besz√©lget√©sre, idŇĎpontot a titk√°rs√°gommal lehet ez esetben egyeztetni.
Budapest, 2014. janu√°r 23.

Üdvözlettel:

Dr. Hoffmann Rózsa

√Črdekess√©g, hogy az iktat√≥sz√°m 2013-as. √ćme a v√°lasz:

Tisztelt Hoffmann R√≥zsa √Āllamtitk√°r Asszony!

√Ėr√∂mmel vegyes elkesered√©ssel olvastuk level√©t, melyet a janu√°r 25-ei, a ‚ÄěSzabad Oktat√°s√©rt Demonstr√°ci√≥" kezdete elŇĎtt 2 √≥r√°val vehett√ľnk √°t. √Ėr√∂m√ľnkre szolg√°lt, hogy √Ėn megh√≠vott minket te√°zni, annak ellen√©re, hogy a t√ľntet√©s√ľnk elŇĎtt a baloldali p√°rtok eszk√∂z√©nek nevezte tev√©kenys√©g√ľnket.√Ėr√∂m√ľnk m√©gsem lehetett felhŇĎtlen. Egyr√©szt az√©rt, mert √Ėn ezen a sajt√≥t√°j√©koztat√≥n figyelmen k√≠v√ľl hagyta, hogy mi TV- √©s r√°di√≥interj√ļkban, sajt√≥nyilatkozatokban, utc√°n, villamoson, t√ľntet√©sen, olykor m√©g telefonon is kiemelt√ľk azon √°ll√°spontunkat, hogy t√ľntet√©s√ľnk politikai p√°rtokt√≥l f√ľggetlen, √©s a szabad magyar oktat√°s a c√©lunk. Csal√≥d√°ssal vett√ľk tudom√°sul azt is, hogy mielŇĎtt v√°laszolt volna level√ľnkre, √°tsiklott demonstr√°ci√≥nk, k√∂vetel√©seink legelsŇĎ pontj√°n, amelyet most ism√©t figyelm√©be aj√°nlunk: "Legyen val√≥di, √©s nyilv√°nos szakmai konzult√°ci√≥." Mi hisz√ľnk a nyilv√°noss√°g erej√©ben. √Čppen ez√©rt szeretn√©nk tov√°bbra is bevonni a nyilv√°noss√°got, √©s a sajt√≥t az √Ėnnel val√≥ eszmecser√©ben. Tov√°bb√° felh√≠vn√°nk a figyelmet arra, hogy (t√∂bbek k√∂z√∂tt) melyik szervezetekre gondoltunk, amikor ezt a k√∂vetel√©s√ľnket lefektett√ľk. Javasoljuk, hogy kezdjen szakmai konzult√°ci√≥t az al√°bbi szervezetekkel:

- Demokratikus Nevel√©s√©rt √©s Tanul√°s√©rt K√∂zhaszn√ļ Egyes√ľlet

- Eur√≥pai Sz√ľlŇĎk Magyarorsz√°gi Egyes√ľlete (ESZME)

- HAT - Hálózat a Tanszabadságért

- Középiskolai Hálózat - KIHA

- Oktatói Hálózat

- Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete

- Pedagógusok Szakszervezete

- Történelemtanárok Egylete

-Magyartan√°rok Egyes√ľlete

-Hívatlanul Hálózat

A legnagyobb tisztelettel, √©s a megh√≠v√°s√°t tov√°bbra is szem elŇĎtt tartva, k√∂sz√∂nj√ľk level√©t. A k√∂vetel√©seink tov√°bbra is √©rv√©nyesek.

2014. febru√°r 4.

Tisztelettel: A ‚ÄěSzabad Oktat√°s√©rt Demonstr√°ci√≥" fŇĎszervezŇĎi.

B√≥nusz: t√∂bbek k√∂z√∂tt ezeket a besz√©deket nem hallgatta meg √©lŇĎben a k√∂znevel√©si √°llamtitk√°r:

Merker Iv√°n