Klinghammer Istv√°n √©s Orb√°n Viktor is az √©rt√©kteremtŇĎ munka h√≠vei, csak√ļgy mint Hoffmann R√≥zsa. Az a helyzet, hogy a korm√°ny tagjai soha nem teremtettek √©rt√©keket. Arck√©pcsarnok.

Klinghammer Istv√°n szerint

,,A mai vil√°gban a term√©szettudom√°nyok √©s a mŇĪszaki tudom√°nyok √©rt√©ktermelŇĎk. A hum√°ntudom√°nyok, a kult√ļra nagyon fontos, de nem √©rt√©ket teremtenek, hanem az embereket gy√∂ny√∂rk√∂dtetik, boldogs√°got adnak."

Advertisement

Orb√°n Viktor szerint

,,A gazdas√°gi v√°ls√°gb√≥l kikecmeregni akar√≥ Eur√≥p√°nak szembe kell n√©znie azzal az ŇĎsi igazs√°ggal, hogy val√≥di √©rt√©kteremtŇĎ munka n√©lk√ľl nem fogunk kijutni a k√°ty√ļb√≥l. Nincs olyan technol√≥gia, tudom√°nyos, technikai fejletts√©g, nincs olyan p√©nz√ľgyi tr√ľkk √©s manŇĎver, ami a munk√°t √©s a termel√©st kiv√°ltan√°."

Hoffmann Rózsa szerint

,,Nos, a j√≥zan gondolkod√°s√ļ emberek pontosan tudj√°k, hogy √©rt√©ket csak munk√°val lehet teremteni. Teh√°t hiszem, hogy k√∂zmegegyez√©s van ezen a t√©ren. Ne t√©vessze meg az olvas√≥kat az a politikai sz√≠nj√°t√©k, ami a parlamenten bel√ľl vagy azon k√≠v√ľl folyik, ahol egy-egy ellenz√©ki k√©pviselŇĎ nem √°tallja a munkaalap√ļ t√°rsadalom l√©tjogosults√°g√°t is megk√©rdŇĎjelezni, mert minden √°ron k√∂tekedni akar. Mi m√°ssal gyarapodhatna egy orsz√°g, mint becs√ľletes, szorgalmas munka sokas√°g√°val?"

Advertisement

Orbán Viktor, miniszterelnök: jogász

L√°z√°r J√°nos, minisztereln√∂ks√©get vezetŇĎ √°llamtitk√°r: jog√°sz

Navracsics Tibor, miniszterelnök-helyettes: jogász

Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes: teológus, szociológus

Pint√©r S√°ndor, bel√ľgyminiszter: rendŇĎrtiszt, jog√°sz

Martonyi J√°nos, k√ľl√ľgyminiszter: jog√°sz

Balog Zoltán, emberminiszter: lelkész, mentálhigiénés szakember

N√©meth L√°szl√≥n√©, fejleszt√©si minszter: k√ľlkereskedŇĎ

Fazekas Sándor, vidékfejlesztési miniszter: jogász

Hende Csaba, honvédelmi miniszter: jogász