Tegnap adt√°k a Fiatalok a Fiatalok√©rt d√≠jakat a KIM-ben. A d√≠jat Mihalovics P√©ter Fidelitas-vez√©rtŇĎl vehette √°t Weisz Fanni modell, a MiniBreak gyerekbicikli-t√°vf√©ket fejlesztŇĎ v√°llalkoz√°s √©s a Fiatal Auton√≥m K√∂zgazd√°szok T√°rsas√°ga (FAKT).

Weisz Fanni modell volt az, aki √Āder J√°nos izgalmas besz√©d√©t jeltolm√°csolta √ļj√©vkor, a FAKT pedig l√©nyeg√©ben egy szakkolinak tŇĪnik a Corvinuson, viszont h√ļsz alumnij√°nak egyike Orb√°n R√°hel, a minisztereln√∂k l√°nya. Orb√°n R√°hel pont a FAKT-nak adta p√©nzjutalm√°t, amit szakdolgozata √ļjszerŇĪs√©g√©rt nyert √ļgy, hogy szakdolgozata nem volt √ļjszerŇĪ √©s a d√≠jat saj√°t t√©mavezetŇĎje adta. A FAKT alumnijai k√∂z√∂tt fŇĎk√©nt nagy multikn√°l (pl. PwC, BCG) dolgoz√≥ (√©rt√©ket nem termelŇĎ) k√∂zgazd√°szok tal√°lhat√≥ak, valamint p√©ld√°ul Pesuth Tam√°s, aki Navracsics Tibor k√∂zigazgat√°si miniszter N√©zŇĎpont Int√©zet√©ben vezeti a gazdas√°gpolitikai ter√ľletet.

Advertisement

A FAKT-nak adott díj indkolás szerint

A FAKT Szakkoll√©gium szakmai tev√©kenys√©ge mellett ‚ÄěM√°sokr√≥l sz√≥l‚ÄĚ c√≠mŇĪ programj√°nak keret√©ben egy alapvetŇĎ p√©nz√ľgyi-gazdas√°gi ismeretekrŇĎl sz√≥l√≥ programsorozatot val√≥s√≠t meg.

Nem tudjuk mi√©rt, de a KIM √∂sszekeverte a program nev√©t. FeltehetŇĎen a FAKT ,,Egyetemist√°k a p√©nz√ľgyi kult√ļr√°√©rt" programj√°ra gondoltak. A jelenleg 165 darab Facebook-likekal rendelkezŇĎ progamot a PwC nevŇĪ k√∂nyvvizsg√°l√≥ c√©ggel egy√ľtt val√≥s√≠tja meg a FAKT, √©s pont a PwC ,,M√°soknak sz√≥l" c√≠mŇĪ p√°ly√°zat√°n kereszt√ľl j√∂tt l√©tre.