kettő per kettő
kettő per kettő

Imádom a közösségi médiát, és komoly harcokat vívok a mai napig a munkahelyemen egy-egy újabb profilért, azonban mindenre a Facebook és a Twitter sem jó. Van, amire meg kifejezetten felesleges, pl. arra, amit most csinál a HÖOK.

Illustration for article titled A HÖOK-ot nem fogom követni
Advertisement

"A Facebookon megutáljuk a saját barátainkat, a Twitter közelebb hozza azokat, akiket nem ismerünk" - szoktam volt mondani. Mert az utóbbi oldal lényege, hogy gyorsan közöljön információkat, amik érdekesek és segítenek megismerni valakit vagy valamit.

Twitteren nem azt követjük, hogy számunkra ismeretlen emberekkel teljesen érdektelen dolgok történnek. Pedig a HÖOK oldala leginkább erre hasonlít. Mert az első három valódi posztból egy arról szól, hogy Klinghammer államtitkár (aki az a hallgatói életnek, mint Yoko Ono a Beatlesnek) felszólalt a HÖOK vezetőségi gyűlésen. Ez nem hozza közelebb a szervezet tagjait és munkáját, ez egyszerűen egy felesleges információ. Sőt, hírértéke sincs. Max annyi jön belőle át, hogy kormányzati talpnyalásba csapott az érdekvédő szervezet. Közben meg, remélem, nem.

Advertisement
Illustration for article titled A HÖOK-ot nem fogom követni

Aztán igazából az sem különösebben izgalmas, hogy hogyan zajlott ez a vezetőképző, mert hiába a link, hogy mikről volt szó, mert a tág közönséghez ezek a kezdeményezések nem jutnak el. Meg nem is előnyös az, hogy egy linket raknak ki egy félsoros magyarázó szöveggel, ahelyett, hogy rövid, tömör posztokban tudósítanak, összefoglalnak, programot adnak. A Twitteren való megosztás nem ugyanolyan, mint a Facebookon. Lényegesen közvetlenebb, haverkodósabb.

Advertisement

Viszont emiatt nem kezdem el követni a HÖOK-ot. Nekem sokkal fontosabb lenne az, hogy 140 karakterben fontos információkat kapjak, frisseket, de olyanokat, amikkel belelátok a HÖOK működésébe, megismerem a benne lévő tagokat, és olyan twitteresen a barátaimnak érezzem a tagokat. Ez nekik is céljuk kéne, hogy legyen, mert az átlagos hallgató annyira utálja a HÖOK-ot, mint corvinusos a műegyetemest. Itt a nagy lehetőség, a közösségi médiában megszerettethetjük magunkat, főleg a Twitteren.

A Twitter nem Facebook! Itt nem az ismerőseinkkel tartjuk a kapcsolatot, itt ismeretlen embereket kedvelünk meg és követünk, leszünk az életük részei. És kérem, ezért nem kell ugyanazokat a vacak híreket megosztani, mint a fácsén. Itt percenként kell posztolni, arról, hogy éppen kitakarítjuk az irodát, hogy csőtörés van nálunk, hogy ki fingta el magát megbeszélés közben stb. Vagy komolyabb esetekben arról, hogy a megbeszélésen negyedóránként mit szavaztak meg, percről percre tudósításban. Itt nem számít spamnek egy újabb tweet, itt kell a tempó és a sűrű infószolgáltatás. És persze a vicces macskás képekre is szükség van.

Advertisement

De most se tömörség, se macskásképek, se húsvéremberekre jellemző posztok, se laza tweetek a munkáról. Szóval a HÖOK-ot nem fogom követni, és ezek alapján nem is leszünk barátok...

Share This Story

Get our newsletter