Azoknak, akik Facebook-on kereszt√ľl jelentkeztek az SZTE hallgat√≥i √∂nkorm√°nyzatainak g√≥lyat√°boraiba, egyebek mellett a "Szegedi Hallgat√≥i H√°l√≥zat" oldal√°t is k√∂vetni√ľk kell, hogy a rendszer elfogadja regisztr√°ci√≥jukat. A H√ĖK k√∂zlem√©nye szerint szok√°sos elj√°r√°s, hogy seg√≠tenek azoknak, akik ilyen megkeres√©ssel fordulnak hozz√°juk. A szegedi HaHa-tagok viszont semmit nem tudnak a Facebook-oldalr√≥l, amin egyelŇĎre semmilyen tartalom nincs.

Bal√°zs Kata √©s Bugyi L√°szl√≥ elmondta, hogy a szegedi HaHa-sejt a febru√°ri megmozdul√°sok √≥ta passz√≠v, a hallgat√≥k aktivit√°s√°nak cs√∂kken√©se miatt. √ćgy megbesz√©l√©seik sem voltak, de ha ad√≥dna alkalom az √ļjb√≥li k√∂z√∂s fell√©p√©sre, abban sz√≠vesen r√©szt vesznek. Az, hogy a szervezet hogyan jelenik meg a nyilv√°noss√°g elŇĎtt - ak√°r a jelentkez√©shez l√°jkoland√≥ Facebook-oldal form√°j√°ban -, mindenk√©pp k√∂z√∂s d√∂nt√©s f√ľggv√©nye.

- K√∂z√∂sen d√∂nt√∂tt√ľnk volna r√≥la, megvitattuk volna a lehetŇĎs√©get, azt, hogy kivel √°llunk √∂ssze √©s kivel nem. Ragaszkodtunk volna a Hallgat√≥i H√°l√≥zat szab√°lyaihoz, a szavaz√°shoz - mondta Kata. Az Egyetemi Hallgat√≥i √Ėnkorm√°nyzatt√≥l nem f√ľggenek - m√©g az elsŇĎ nagy decemberi tiltakoz√°shull√°mban sztr√°jkbizotts√°got alap√≠tottak a hallgat√≥i k√©pviselettel k√∂z√∂sen, de errŇĎl Kata szerint nem az eg√©sz csoport megk√©rdez√©s√©vel sz√ľletett d√∂nt√©s. Ezt az egy√ľttmŇĪk√∂d√©st k√©sŇĎbb ny√≠lt lev√©lben mondt√°k fel.

Advertisement

Nem k√∂nny√≠ti meg az eligazod√°st, hogy √∂t k√ľl√∂nb√∂zŇĎ szegedi Hallgat√≥i H√°l√≥zat-oldal is tal√°lhat√≥ a Facebook-on. - Az √ľres oldalakat nem mi hoztuk l√©tre, √©s nincs tudom√°sunk az alkot√≥ kil√©t√©rŇĎl. Jelentett√ľk ezeket a Facebooknak, de nem tŇĪnnek el - mondta el Kata.

Zsarg√≥ Tam√°s, aki a decemberi di√°kt√ľntet√©sek kapcs√°n k√©pviselte akt√≠van a szegedi HaHa-sejtet, szint√©n nem tud az oldalr√≥l - ŇĎ tanulm√°nyi elfoglalts√°gai miatt febru√°r √≥ta nem tudott r√©szt venni a csoport √©let√©ben.

A tagok tudta n√©lk√ľl a semmibŇĎl felbukkant HaHa-oldal m√°r √°tl√©pte az ezer k√∂vetŇĎt, v√©lhetŇĎen a g√≥lyat√°bori jelentkez√©seknek k√∂sz√∂nhetŇĎen. Az m√°r mag√°ban √©rdekes, hogy egy elvileg alulr√≥l √©p√≠tkezŇĎ, auton√≥m szervezŇĎd√©s k√∂telezŇĎ jelleggel gyŇĪjt k√∂vetŇĎket, de m√©g √©rdekesebb lesz, hogy mire haszn√°lj√°k majd a fel√ľletet.

Advertisement

Ha tetszett a poszt (√©s akkor is, ha nem), szavazz r√°nk a Goldenblog internetes blogterrorista ketrecharcban. √Čs l√°jkolj benn√ľnket a Facebookon.