Újabb iskolának adott krétát a Szabad Oktatást csoport. A Sztehlo Gábor Evangélikus Gimnáziumnak 1000 krétát és 80 táblafilcet adományoztak. Az iskolák maguk kérik a csoport segítségét.

Kor√°bban m√°r volt n√°lunk sz√≥ a Szabad Oktat√°st csoport √°ltal kezdem√©nyezett seg√≠ts√©gny√ļjt√°si akci√≥r√≥l, amelynek sor√°n a csoport k√∂z√©piskol√°s aktivist√°i tanszereket visznek az oktat√°si korm√°nyzat √°ltal tanszerhi√°nyosan hagyott iskol√°kba, hogy t√°mogass√°k ŇĎket, illetve felh√≠vj√°k a figyelmet arra, hogy ,,a k√∂zoktat√°s int√©zm√©nyei nem kapnak elegendŇĎ t√°mogat√°st √©s nincsenek biztos√≠tva a megfelelŇĎ felt√©telek a tan√≠t√°shoz".

Advertisement

Facebook-oldaluk szerint eddig 22 iskola k√©rt t√°mogat√°st, √©s 5 iskol√°ba siker√ľlt eljutniuk. Ňźszig ez volt az utols√≥ akci√≥juk, de az √ļj tan√©vben szeretn√©nek majd vid√©kre is eljutni, ha lesz r√° el√©g forr√°suk. H√°rom p√©nz√ľgyi forr√°suk van: a saj√°t p√©nz√ľk, a Hum√°n Platform t√°mogat√°sa √©s az adjukossze.hu crowdfunding oldalon √∂sszegyŇĪjt√∂tt adom√°nyok.

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Disclaimer: az akci√≥ egyik kezdem√©nyezŇĎje Gyetvai Viktor, aki az √Ātl√°tsz√≥ Oktat√°s szerzŇĎje is