Blogunk nemrégiben nagy hülyeséget írt, és sajnos miután az Index is átvette a hírt, egész Magyarország tévedésben élt. Azt írtuk ugyanis, hogy Garbai Ádám ELTE BTK HÖK bukta körzetét (orosz-ukrán) a nemrégiben nagy sikerrel megrendezett választásokon. Tévedés, Garbai nem túl jó választási eredményei ellenére is bekerült a képviseletbe, sőt ő maradhat a kari HÖK elnöke is. Először is, mégegyszer a választási eredmények. Az orosz-ukrán körzetben 44 hallgató szavazott, amely 33%-os részvételi arány. Közülük 17-en, tehát a szavazók 39%-a támogatta Garbait. Nála ketten is több szavazatot kaptak, egy jelölt 34-et. Ennek ellenére, mivel negyven hallgató felett tíz ember jut be a képviseletbe (negyven alatt pedig öt), Garbai továbbra is tag maradhat, miután sikerült megszereznie a választásra jogosultak 13%-nak, 17 embernek a támogatását. Gratulálunk, és reméljük HÖK-elnökként is tovább szolgálja majd Magyarország legjobb karát.

Közben az ELTE BTK HaHa arra kéri Mezey Barna rektort, hogy hozza nyilvánosságra azokat a dokumentumokat, amelyek alapjául szoltáltak az ELTE BTK HÖK felfüggesztésének megszüntetéséhez:

Az ELTE BTK HÖK felfüggesztésének hatálytalanítása után a Hallgatói Hálózat ELTE BTK az alábbi levéllel fordult az egyetem vezetőségéhez:

Tisztelt rektor úr, tisztelt Rektori Ellenőrzési Önálló Osztály!

Az ELTE BTK HÖK által közzétett és az ELTE rektora által szignált dokumentum szerint az ELTE BTK HÖK felfüggesztésének hatályon kívül helyezése során rektor úr elsősorban a REÖO jelentésére és intézkedési tervére támaszkodott. Az elte.hu honlapon ugyanakkor csak a BTK HÖK ügyében felállított vizsgálóbizottság jelentését találtuk meg, a REÖO jelentését és a jóváhagyott intézkedési tervet nem. Ezek a dokumentumok pedig minden bizonnyal lényeges és az adataik biztonságáért aggódó hallgatók számára megnyugtató információkat tartalmaznak, hiszen rektor úr ezek alapján változtatta meg korábbi álláspontját, és hatálytalanította a felfüggesztést még a rendőrségi nyomozás lezárulta előtt. Fentiekre tekintettel kérjük, hogy a REÖO jelentését és a jóváhagyott intézkedési tervet szíveskedjenek számunkra megküldeni és elérhetővé tenni az egyetem összes polgára számára.

Üdvözlettel,

Hallgatói Hálózat ELTE BTK