Itt az egész.

Nem Schmittelte, viszont nem magyar idézőjeleket használ

“Én, Orbán Ráhel teljes felelősségem tudatában kijelentem, hogy jelen szakdolgozatomban szereplő minden szövegrész, ábra – az előírt szabályoknak megfelelően hivatkozott részek kivételével – eredeti és kizárólag saját munkám eredménye, más dokumentumra vagy közreműködőre nem támaszkodik.”

Tenger

A Sziget Kulturális és Menedzser Iroda zászlóshajó a magyar sikertörténetek tengerén.

Meglátogatta Ráhel és Fanni Európa Kempingjét

„Ebben az évben a VOLT egy különleges státusszal is gazdagodott: ennek keretében búcsúztatták ugyanis az Európai Unió Elnökségét… A program keretében az első napon European Gipsy Rocks! címmel világhírű roma zenekarok szerepeltek, és meglátogatta az eseményt Schmitt Pál köztársasági elnök is. A VOLT két, időszakos munkatársa … nevéhez fűződik az Európa Kemping projekt, ahová 25 EU-tagállamból amatőr zenekarokat, diákokat hívtak meg.”

Kutatásaink alatt

Babbie (2001) szerint kutatásaink alatt megfigyeléseket végzünk, majd azokat értelmezzük.

Három oka van

Ugyanis három jellemző oka van annak, hogy egy kutató felderítő vizsgálatot folytasson: a kutató szeretné kielégíteni kíváncsiságát és a jobb megértés iránti vágyát, ezáltal megállapítva, hogy van-e értelme annak, hogy később alaposabban megvizsgálja a témakört, majd segítséget nyújt abban, hogy a későbbi alapos vizsgálat során az alkalmazandó eljárások kidolgozásra kerüljenek.

Politika, politika, politika

Egy fesztiválnak gazdaságpolitikai, társadalompolitikai és kultúrpolitikai célja lehet (Yeoman et al. 2009), de a legideálisabb a könnyűzenei fesztiválok esetében, ha a célok között mindhárom megtalálható.

Multi-kulti

A multi-kulti Sziget A Sziget fesztivál esetében megint másfajta célkitűzésekkel találkozhatunk. A hangsúly a társadalmi és kulturális célok megvalósításán van köszönhetően a fesztivál zenei és látogatói sokszínűségének. A Sziget fesztivál céljai között mindig szerepelt a zenei sokszínűség megteremtése és minél több nemzetiség kultúrájának bemutatása. Előadói között megtalálhatók zenei világsztárok a pop a rock, az elektronikus zene világából ugyanúgy, mint a világzene, a jazz, a roma muzsika és a komolyzene csillagai. De a sokszínűség nem csak a stílusok kínálatában jelenik meg, hanem a műfajokban is. A szigeten rendszeresen fellépnek színi és táncos társulatok is.

Nagy a jólét

Nemzetközi szinten már sokkal nagyobb problémát jelent az anyagi forrás, itt legyőzhetetlen versenyelőnnyel bír Nyugat-Európa. A legnagyobb nyugati fesztiválok olyan országokban találhatóak, ahol nagy a jólét, nagyobb a fizetőképes közönség.

MALÉV

Gerendai Károly (2012) szerint egy fesztivál versenyképességében fontos szerepet játszik az, hogy hogyan tud reagálni a környezeti változásokra, a hátrányokból tudnak-e előnyt kovácsolni. A MALÉV megszűnése komoly gondot jelent idén a szervezőknek. Sok olyan fesztiválozó van, aki repülővel jött volna, esetleg már a jegyüket is megvették. Emellett sok olyan fesztiválozó van, aki repülővel eljött volna, mert csak pár óra az út, de ehelyett a huszonórás buszozást nem vállalja, ezért inkább nem jön. A szervezők a problémát charter járatok bérlésével igyekeztek volna megoldani, ám a Sziget fesztivál idén az Olimpia idejére esik és az összes charter gép le van már foglalva. Ez a probléma idén még megoldásra vár, ám ami a sikertényezőt illeti, a szervezők felismerték annak a lehetőségét, hogy a charter járatok bérlése nem túl költséges, és ezért jövőre tudnak olyan jegycsomagot összeállítani, amelyben repülőjegyet is kínálnak.

A helyi ÁNTSZ és a latrinák

Nagy hangsúlyt fektetnek a tisztaságra és a higiéniára. Ez a nyugattal szemben nagy különbség, ahol vannak olyan rendezvények, ahol nincsenek kiépített mosdók, és a helyi ÁNTSZ nem tiltja a latrinákat.