A boon.hu a helyi miskolci baráti média szerint az egyetemi főtitkár (úgy tudom pár hete ki is rúgták) súgott az egyetemigazság nevű blog névtelen szerzőjének, mikor megírta, hogy milyen állapotok dúltak az egyetemen: befejezetlen építkezések, az elszámolás hemzseg a hibáktól és a projekt menedzsmentében helyet foglalt az akkori stratégiai rektorhelyettes is, dr. Mang Béla.
Ugyanezen a blogon található másik poszt miatt is feljelentést tett a rektor és ezt egy rendkívüli sajtótájékoztató keretében jelentette be, a feljelentés tárgya pedig "nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett rágalmazás vétsége". Az a vicces, hogy az egyetemigazság blogot csak azután ismerték meg az emberek miután a rektor megtette a feljelenést. Erről a "lábon lövésről" a cink.hu is beszámolt.

Az egyetem egyik dolgozójától azonban lapunk megtudta, felmerült a gyanú, hogy az intézmény egyik belső embere segítette adatokkal, hivatalos irományokkal a feljelentett bloggert. Hozzátette: a cél az egyetem lejáratása lehet, ami vagy más, konkurens intézményeknek áll érdekükben, vagy a rektorválasztás miatt „tett valaki ennek érdekében.”- írja a boon.hu


Az egyetem feljelentésére felfigyelt az atlatszo.hu is, ezért közérdekű adatigényléssel fordult az egyetem felé, akik kb. 1,5 hónap után ki is adták szerződéseket. Az Átlászó.hu-n megjelent hosszú cikkből kiderül, hogy "Az egyetemtől április közepén megkapott 24 darab szerződés alátámasztani látszik a feljelentett blog szerzőjének állítását."

Advertisement

Az egyetem vezetése úgy látszik még mindig azt hiszi, hogy nem hibázott semmit és még mindig lejáratásról beszélnek miközben ezeket a dolgokat ők követték el. Ők járatják le saját magukat. Ilyenek ezek a bloggerek, ha már kipattan egy ügy akkor elkezdenek kutakodni a többi után és ez mindig is így volt. Ilyen vagyok én is KÍVÁNCSI!

Regionális Egyetemi Tudásközpont projekt keretében kötött szerződéseket ki fogom kérni az egyetemtől és akkor majd kiderül kinek van igaza.

mini update: Most szóltak, hogy nem csak az egyetemigazság blog miatt akadt ki a miskolci rektor, hanem az én korábbi írásom miatt is, amiben összefoglalom a "megmutyizott" rektorválasztás történetét.