Tegnap adták a Fiatalok a Fiatalokért díjakat a KIM-ben. A díjat Mihalovics Péter Fidelitas-vezértől vehette át Weisz Fanni modell, a MiniBreak gyerekbicikli-távféket fejlesztő vállalkozás és a Fiatal Autonóm Közgazdászok Társasága (FAKT).

Weisz Fanni modell volt az, aki Áder János izgalmas beszédét jeltolmácsolta újévkor, a FAKT pedig lényegében egy szakkolinak tűnik a Corvinuson, viszont húsz alumnijának egyike Orbán Ráhel, a miniszterelnök lánya. Orbán Ráhel pont a FAKT-nak adta pénzjutalmát, amit szakdolgozata újszerűségért nyert úgy, hogy szakdolgozata nem volt újszerű és a díjat saját témavezetője adta. A FAKT alumnijai között főként nagy multiknál (pl. PwC, BCG) dolgozó (értéket nem termelő) közgazdászok találhatóak, valamint például Pesuth Tamás, aki Navracsics Tibor közigazgatási miniszter Nézőpont Intézetében vezeti a gazdaságpolitikai területet.

A FAKT-nak adott díj indkolás szerint

A FAKT Szakkollégium szakmai tevékenysége mellett „Másokról szól” című programjának keretében egy alapvető pénzügyi-gazdasági ismeretekről szóló programsorozatot valósít meg.

Nem tudjuk miért, de a KIM összekeverte a program nevét. Feltehetően a FAKT ,,Egyetemisták a pénzügyi kultúráért" programjára gondoltak. A jelenleg 165 darab Facebook-likekal rendelkező progamot a PwC nevű könyvvizsgáló céggel együtt valósítja meg a FAKT, és pont a PwC ,,Másoknak szól" című pályázatán keresztül jött létre.